Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tieners uit Son en Breugel leren ondernemen met hun eigen webwinkel

Tieners uit Son en Breugel leren ondernemen met hun eigen webwinkel
Foto: Pixabay CC0

Moby van Gool (13 jaar), Neneh van Gool (14 jaar), Pim Smit (15 jaar), Floor Smit (16 jaar) en Charlotte Smit (18 jaar) starten samen een webwinkel en leren zo hoe het is om te ondernemen.

De vijf jonge ondernemers leren met behulp van hun ouders Henk en Liesje Smit-Thienpont de fijne kneepjes van het vak kennen. Henk en Liesje zijn beide ervaren zelfstandig ondernemer en bij het ouder worden van de kinderen in hun samengesteld gezin, werden er steeds vaker vragen gesteld over het ondernemerschap. Hoe verdien je nu een salaris, wat is winst, kan je er rijk van worden en waarom moet er belasting worden betaald?

“De ondernemersvragen van de kinderen hebben er toe geleid dat wij het initiatief hebben genomen met z’n allen een bedrijf te starten” zegt Henk. Henk en Liesje hebben zich met hun vijf kinderen laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel met de naam Oibibio. “De medewerker van de Kamer van Koophandel had dit nog nooit meegemaakt. De kinderen moesten in de vensterbank plaatsnemen en er werd heel uitgebreid verteld wat er komt kijken bij het inschrijven van een bedrijf”, zegt Liesje. “Een enorm leuk en leerzaam begin.”

De naam Oibibio is voor een groot aantal mensen een bekende naam. Het was begin jaren’90 een ‘Feelgood Centrum’ in het hartje van Amsterdam. Nu is Oibibio een webwinkel met fijne en eerlijke producten. De producten zijn door de tieners zelf uitgezocht. Een aantal producten en leveranciers zijn door hen bezocht.

Henk is een ervaren ondernemer en zijn ervaring brengt hij in het familiebedrijf. “Iedere twee weken hebben wij vergadering en wordt er gewerkt met notulen en een actielijst. Iedere vennoot heeft zijn eigen rol binnen het bedrijf” vertelt Henk. Vanuit de onderneming van Henk is een kleine financiering verstrekt om de eerste kosten te dekken. “De leenovereenkomst is door iedereen ondertekent en de vennoten weten precies waar ze aan toe zijn” vervolgt Henk.

Vanavond zal vanaf 20:00 uur de webwinkel thuis feestelijk worden gelanceerd, onder het genot van een glaasje alcoholvrije bubbels.

 Neem dan contact met ons op.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.