Timmerfabriek de Brug en Sol Makelaardij ondernemer van het jaar 2018

Timmerfabriek de Brug en Sol Makelaardij ondernemer van het jaar 2018
Foto: Ons Son en Breugel

Tijdens het Ondernemer van het Jaar gala in de residentie van carnavalsvereniging de Krutjesrapers werden timmerfabriek de Brug en Sol Makelaardij gekroond tot Ondernemer van het Jaar 2018.

Gisteravond was het nog één groot feest tijdens de Holland Party, maar vandaag was de tent op het Kerkplein in Son alweer omgetoverd voor het volgende evenement: e Ondernemer van het Jaar gala. o’n 350 ondernemers hadden een kaartje gekocht voor de avond, waarbij goede doelen gestimuleerd werden, genoten kon worden van een heerlijk diner en werden twee ondernemers gekroond tot Ondernemer van het Jaar.

De Ondernemer van het Jaar verkiezing haalt met de kaartverkoop en sponsoring geld op voor goede doelen. De gezamenlijke Sonse en Breugelse Kerken konden voor 2500 euro aan lekkers in kerstpakketten stoppen voor dorpsgenoten die het iets minder breed hebben. Stichting Bridge The Gap, die de allerarmste kinderen met schisis (een hazenlip) en noma in Laos helpt, kreeg 3045 euro. Het Stakenburgfonds kreeg maar liefst 5000 euro voor hun rotondekunstproject. Stichting KiKa (Kinderkampen) mocht 1500 euro in ontvangst nemen om kampen te organiseren. Als laatste kreeg de organisatie van de kindervakantieweek Son en Breugel 500 euro.

De zaal werd nog even in spanning gehouden voor de onthulling van de ondernemers van het jaar. Want voor het diner losbarstte overhandigde de Rabobank uit handen van Patrick Wijns de startersprijs aan Leonie van den Tillaart Uitvaartverzorging. Om haar te steunen in haar beginnend ondernemerschap mag Leonie van de Rabobank 500 euro besteden voor opleidingsdoeleinden.

Na een heerlijk diner was het dan zover: de bekendmaking van de Ondernemer van het Jaar. In de categorie Son en Breugel waren Sol Makelaardij, Fiets en Sport van den Berg en bloemstylist Duncan Weijers genomineerd voor de ondernemersprijs. In de categorie Ekkersrijt waren timmerfabriek de Brug, Jase Packaging en Prestop genomineerd voor de ondernemersprijs. Na een zenuwslopende aankondiging en trommelgeroffel van de collega ondernemers werd bekend gemaakt dat Sol Makelaardij en timmerfabriek de Brug zichzelf de Ondernemer van het Jaar mogen noemen.

Timmerfabriek de Brug werd geprezen voor hun veerkracht, het thema van de verkiezing van dit jaar. Het bedrijf kreeg diverse tegenslagen te verduren, zoals het overlijden van de vader van de familie Kastelijn, een failliessement en een ernstig bedrijfsongeval van Joop Kastelijn enkele jaren geleden. Het bedrijf is ondanks alles sterker teruggekomen met 40 medewerkers in vaste dienst.

Koen Sol ging als klein kind al mee met zijn vader, die makelaar was. Hij leerde de kneepjes van het vak uit eerste hand. Maar toen zijn vader overleed, moest Koen snel schakelen om het bedrijf overeind de houden en bij te leren. Tijdens de crisis zag Sol Makelaardij de huizenverkoop teruglopen, maar wist het hoofd boven water te houden. Met vier medewerkers verkoopt het bedrijf nu zo’n 100 huizen per jaar in Son en Breugel en daarbuiten.

Post article

Post article