Zoek
Sluit dit zoekvak.

Toekenning predicaat ‘Hofleverancier’ voor Prijt Holding B.V.

Toekenning predicaat ‘Hofleverancier’ voor Prijt Holding B.V.
Foto: Ons Son en Breugel

Op dinsdag 24 oktober 2017 heeft burgemeester Hans Gaillard het recht tot het voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ uitgereiken aan een bedrijf met een vooraanstaande plek in de regio. De burgemeester heeft dit predicaat uitgereiken tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bedrijfspand van De Donjon in Son en Breugel.

Predicaat ‘Hofleverancier’ voor Prijt Holding B.V.

Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het recht tot het voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ te verlenen aan Prijt Holding B.V. Gestart in oktober 1917 als manufacturenwinkel in Eindhoven en sinds 2001 gevestigd als woonburcht De Donjon op Ekkersrijt in Son en Breugel.

Het bedrijf heeft zich de afgelopen honderd jaar onderscheiden en dikwijls de toon gezet in de meubelretail in de regio. Vooral de generatielange zakelijke relaties met gerenommeerde merken en het voortdurend zoeken naar vormen van samenwerking maken hen daarin onderscheidend. Prijt bouwt blijvend aan de klantenrelaties door onder andere het organiseren van events. Intern wordt veel geïnvesteerd in het opleiden van jong talent en het concept ‘een leven lang werken’.

Paul Prijt van De Donjon: “Al 100 jaar geloof in het familiebedrijf. Het touwtje voor de ramen vormde symbolisch de rode draad van passie en ondernemerschap dat door de eeuw van de “winkel van Prijt” zou lopen. De 100 jaar werden gekenmerkt door veerkracht, ondernemerschap, durf en lef, trouw, inzet en doorgaan bij tegenwind en crisis en flexibel aanpassingsvermogen. Daarnaast zien we deze periode ook als een tijd waarin ook God Zijn trouw betoont, vasthoudt, moed troost en kracht schenkt, vergeeft en nieuwe kansen biedt. Het is de draad van de bestendigheid die als tegenkracht werkt tegen de vergankelijkheid en de tand des tijds”.

Wat houdt het Predicaat ‘Hofleverancier’ in?

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag. Op dit moment mogen circa 450 bedrijven zich Hofleverancier noemen.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play