Search
Close this search box.

Toekomstige muzikanten proberen instrumenten uit in het Vestzaktheater

Toekomstige muzikanten proberen instrumenten uit in het Vestzaktheater
Foto: Ons Son en Breugel

In het kader van Sjors Creatief zette harmonie Pro Honore et Virtute de deuren van het Vestzaktheater open voor toekomstige muzikanten.

Dat het niet makkelijk is om muziek te maken, werd voor geïnteresseerde kinderen meteen duidelijk. Voor het slagwerk is het maken van geluid makkelijk, maar probeer maar eens in een kleine groep op de maat te slaan. Dat is al moeilijk genoeg, laat staan in een grote harmonie. Voor het blaaswerk is het extra moeilijk: ieder instrument vereist een bepaalde manier van gebruik om uberhaubt geluid te kunnen produceren.

Spelenderwijs leren de kinderen in rap tempo hoe ieder instrument werkt, wat voor geluid te maken en hoe bepaalde tonen gemaakt kunnen worden. Dat is natuurlijk even wennen, de eerste keer. Maar met de hulp van de ervaren harmonieleden weten sommige kinderen al wel een paar geluiden uit de instrumenten te krijgen. Een flinke prestatie voor een eerste keer.

 

“En,” vroeg één van de aanwezige harmonieleden aan een nieuwsgierige Sjors Creatieveling, “weet je hoeveel zo’n schuiftrompet kost?” De kleine jongen haalt zijn schouders op. “3000 euro!” Dat klinkt als heel veel geld, als je het wit weggetrokken gezicht van papa mag geloven. Dat is eventjes wat anders dan voetbalschoenen moeten kopen ieder seizoen. Gelukkig heeft de harmonie leeninstrumenten, zodat de investering gemakkelijker gedragen kan worden. Het (leren) spelen van een muziekinstrument is dus relatief toegankelijk voor iedereen.

Harmonie Pro Honore et Virtute biedt voor leerlingen 37 lessen van 30 minuten per jaar aan tegen relatief lage kosten. Ook krijgen leerlingen een professioneel verzorgde muziekopleiding, volledige begeleiding en ondersteuning, een goed instrument in bruikleen tegen geringe kosten, de kans om mee te gaan spelen in diverse orkesten en allerlei leuke activiteiten door het jaar heen.

Heb je interesse in de muziekopleiding van harmonie Pro Honore et Virtute of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Freddie Louwers via 0499-323898 of opleidingen@phev.nl.


Lees meer over het Vestzaktheater


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.