Toevallig: twee partijen vragen om ‘plek van bezinning’ bij Vroonhoven

Jezusbeeld in Vroonhoven met uitzicht op kerktoren
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Een plek van bezinning in de nabijheid van park Vroonhoven, een bijzonder idee. Nog bijzonderder: twee partijen dienen afzonderlijk van elkaar dit idee in bij de gemeente.

Het was pastoor Piet Bakermans die de gemeente enige tijd geleden benaderde om in of om de kerktoren een plek van bezinning te maken. Een plek waar mensen, onafhankelijk van geloof, even tot rust kunnen komen in een alsmaar doordenderende wereld. De begane grond van de kerktoren zou daarbij ideaal zijn, een plek die nu dient als opslag van goederen.

In gesprek met Ons Son en Breugel (in bijzijn van architect van het nieuwe dorpshuis Frank Zewald) vertelde de pastoor passievol over zijn idee. Volgens Bakermans was het idee echter afgewezen door de gemeente. Navraag bij de gemeente leverde echter een ander antwoord op. “Er is op 17 juni een brief van pastoor Bakemans bij het college (wethouder Boersma) binnengekomen met een verzoek om naar de mogelijkheid van een plek van bezinning in de voormalige kerktoren te kijken. Dit verzoek is nog niet besproken met de partijen die bij de restauratie een rol spelen.”

Het CDA kwam bij de gemeenteraadsvergadering omtrent de kadernota op 2 juli 2020 met de motie Vroonhoven brevierplek. De motie vraagt het college van burgemeester en wethouders om een werkgroep in te stellen die de bouw en inpassing van een bezinningsplek mogelijk maakt. Deze werkgroep moet bestaan uit een passende vertegenwoordiging uit ons dorp en een bijdrage leveren aan de nieuwe beoogde kapel. Heel toevallig dus dat het CDA (samen met Dorpsvisie) een motie indient om een plek van bezinning te realiseren nabij de beoogde plek van bezinning van pastoor Bakermans.

Misschien wel te toevallig, dat twee partijen afzonderlijk van elkaar een plek van bezinning willen in hetzelfde gebied opperen. Maar volgens het CDA is dit echt toeval en is er niet met pastoor Bakermans gesproken over het idee. Het idee kwam binnen de partij van één van de leden.

Post article

Post article