Ton Geers brengt fotokalender met dorpse landschapsfotografie uit

Een foto van de stinkloop in Son die in de kalender van Ton Geers te vinden is
Foto: Ton Geers

Tijdens zijn wandelingen door het buitengebied van Son en Breugel combineert Ton Geers, inwoner van Son en Breugel, het wandelen met landschapsfotografie. Een selectie van de foto’s die hij in 2021 maakte, heeft hij verzameld in een jaarkalender, die vanaf zaterdag 4 december verkrijgbaar is bij boekhandel Traverse.

De landschapsfoto’s geven een divers beeld van het buitengebied van Son en Breugel in de verschillende seizoenen. De meeste locaties zullen voor de inwoners van Son en Breugel herkenbaar zijn. Ton publiceert zijn werk via zijn website (tongeers.nl) en diverse social mediakanalen voor fotografie en landschapsfotografie in het bijzonder. Daarnaast fotografeert hij in opdracht voor diverse organisaties. De beelden van de kalender zijn eerder geplaatst op de lokale en populaire Facebookpagina ‘Geweldig Son en Breugel’.

Ton is in zijn fotografie op zoek naar het licht dat een typerende sfeer geeft aan het landschap. In de digitale bewerking in Adobe Camera RAW, die vergelijkbaar is met het analoog afdrukken van de foto in de traditionele doka, wordt de sfeer versterkt.

Voor Ton geldt dat een fotografisch beeld niet alleen wordt gemaakt in de camera. Op locatie wordt het onderwerp gekozen, de compositie bepaald en de pixels verzameld. Bij het spelen met licht tijdens de bewerking, een creatief proces, ontstaat een eigen interpretatie van de werkelijkheid en daarmee het uiteindelijke beeld.

Post article

Post article