Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tractor Academie start rijlessen voor mensen met lichamelijke beperking

Tractor Academie start rijlessen voor mensen met lichamelijke beperking
Foto: Wendy Schellekens Fotografie

Op 18 april is een omgebouwde John Deere tractor van de Tractor Academie goedgekeurd om speciale rijlessen te geven voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Tractor Academie op Ekkersrijt heeft het initiatief genomen om een standaard John Deere tractor dusdanig om te bouwen zodat deze compleet met de hand te bedienen is. Het initiatief is genomen nadat het bedrijf mee had gewerkt aan het programma Hotel SynDroom van presentator Johnny de Mol. Na de deelname aan het programma ging het bedrijf aan de slag om rijlessen voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk te maken.

“Bij gemeenten werken veel jongeren met een beperking voor wie een T-rijbewijs veel mogelijkheden kan bieden,” vertelt Martie Aarts, eigenaar van de Tractor Academie, aan VerkeersPro. “Denk bijvoorbeeld aan de groenvoorziening of de bosbouw. Het rijden met een tractor kan veel mensen uit hun isolement halen.”

Mobiliteit op Maat uit Waalwijk werd ingeschakeld om mee te denken aan de aanpassingen. Mobiliteit op Maat is gespecialiseerd in het ombouwen van voertuigen voor mensen met een beperking. Voor zo’n 5000 euro tot 7000 euro kan deze flexibele aanpassing toegepast worden op tractoren.

De aangepaste tractor is op 18 april goedgekeurd door het CBR.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play