Zoek
Sluit dit zoekvak.

Transporteurs lopen tegen de lamp bij controles op Ekkersrijt

Een luchtfoto van Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel

Diverse chauffeurs kregen flinke boetes aan hun broek bij controles op Ekkersrijt voor een variëteit aan overtredingen.

Op 13 september stond de verkeerspolitie van Oost-Brabant op Ekkersrijt voor een transportcontrole. Bij de controle zijn diverse misstanden geconstateerd, waarbij de politie op heeft moeten treden. “Het goede nieuws is toch wel dat de meerderheid van de gecontroleerde chauffeurs/pakketbezorgers alles netjes in orde had,” benadrukt de politie op social media.

Maar liefst vier chauffeurs liepen tegen de lamp omdat zij geen NIWO vergunning konden tonen of omdat hun werkgever niet in het bezit is van een NIWO vergunning. Een NIWO vergunning is verplicht bij goederenvervoer. De boetes voor deze overtredingen variëren ergens tussen de 1200 euro en 4000 euro bij de eerste overtreding.

Vermoeden van drugs achter het stuur

Een chauffeur was de weg op gegaan zonder achterbumper. Een ander chauffeur vond dat hij nog wel mocht rijden met schade aan de voorzijde van zijn voertuig waarbij scherpe delen uitstaken. Beide voertuigen mogen de weg niet meer op en moeten gekeurd worden door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Een chauffeur moest mee naar het politiebureau want uit een speekseltest kwam naar voren dat deze chauffeur vermoedelijk onder invloed was van drugs.

Ook werd er aandacht besteed aan overbeladen voertuigen. Twee chauffeurs waren dusdanig overbeladen dat hiervoor proces-verbaal is opgemaakt. De politie schreef ook meerdere boetes uit voor gladde banden. Naast deze bijzonderheden werden ook nog een aantal andere verkeersovertredingen waargenomen, zoals losliggende lading.

De politie vond de controles een geslaagde actie. “Al met al een zinvolle controle op ons bedrijventerrein waarbij we hopen dat met name de pakketbezorgers aan de slag gaan met de bovenstaande punten en zich (verder) gaan verdiepen in de wet en regelgeving in de transportsector om zo als betrouwbare en professionele transporteurs de weg op te gaan.”