Zoek
Sluit dit zoekvak.

Turbulent weekend voor handbalvereniging Apollo

Turbulent weekend voor handbalvereniging Apollo
Foto: Reza Karimidouna

Door problemen met loshangende plafondplaten bij sporthal de Landing liep het weekend van handbalvereniging Apollo bijna in het honderd.

Wat de eerste super zondag van dit handbalseizoen had moeten worden met alle teams thuis spelend in sporthal de Landing en de presentatie van nieuwe tenues en sponsoren, werd vanaf donderdag een turbulent weekeinde waarbij alle hens bijgezet diende te worden om de handballende jeugd en volwassenen dit weekend te laten genieten van hun favoriete sport. Gelukkig en met dank aan de flexibiliteit van de leden lukte het uiteindelijk om vrijdag de trainingen en zaterdag en zondag de wedstrijden elders onder te brengen en te voorzien van zaalwachten en scheidsrechters. Handbalvereniging Apollo hoopt vanaf komend weekeinde weer gebruik te maken van hun thuislocatie.

Dames 1

De dames 1 van Apollo speelden hun eerste ‘thuiswedstrijd’ in de eerste klasse zondag tegen de dames 2 van Dongen in sporthal Naastenbest in Best. In een spannende wedstrijd waarin de teams aan elkaar gewaagd waren, bleef het gelijk op gaan tot in de laatste minuten. Dongen zag echter toch kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, eindstand 19-22. Volgende week spelen de dames uit tegen het eerste damesteam van software society/Avanti.

F-jeugd

De jongste jeugd van handbalvereniging Apollo, de F jeugd, spelen niet elke week voor de punten maar om de week voor de fun. Spelvreugde is voor deze kinderen toch het allerbelangsrijkst. Daarom organiseren verschillende verenigingen met F jeugdleden om de week een toernooi met meerdere korte wedstrijdjes. Er is extra aandacht voor speluitleg en meedoen is vele malen belangrijker dan winnen.

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De F jeugd van Apollo heeft een gezellig toernooi gespeeld in Groesbeek. Ze mochten nu zelfs aantreden in hun nieuwe tenue. Sponsoren en Apollo bedankt hiervoor.

Ze speelden vier wedstrijden waarbij alle zes de spelers erg goed gespeeld hebben. Ze hebben allemaal hartstikke veel plezier gehad. Zelf vinden ze dat ze ook erg goed hun best hadden gedaan. Ze hebben allemaal een goal gemaakt en dat is leuk. Tijdens een toernooi keept iedere speler een gedeelte van een wedstrijd. Er wordt gespeeld met vier spelers in het veld en een vliegende keep. Er kon er zo altijd even eentje uitrusten. Keepen is echt favoriet bij de kinderen, ballen eruit houden is nu nog leuker dan scoren.

De vereniging vroeg de spelers wat zij van de wedstrijden en hun spel vonden. Omdat ze twee spelers hebben die Stef heten noemen we er de eerste letter van hun achternaam erbij. Stef A vond het zo leuk omdat er een goed teamwork was. En Owen was zo trots omdat hij alle ballen had tegen gehouden met het keepen.

Amelia was het enige meisje maar tussen de stoere jongens speelde ze goed mee. Willem was erg trots dat hij ook als keeper zo goed mee ging spelen. Stef H was zo trots omdat ze door samen spelen konden winnen en hij had veel gescoord. Joep vond dat hij heel goed gespeeld en gekeept had. Na twee uur spelen (vier wedstrijdjes van vijftien minuten) gingen alle kinderen wel een beetje vermoeid maar zeer enthousiast en voldaan weer mee naar huis toe.

Op naar het volgende toernooi op 27 oktober. Heb je zin om eens te komen kijken, zaterdag 10 november aanstaande van 11:00 uur tot 13:00 uur spelen ze een F toernooi in de Landing in Son. Je bent altijd welkom te komen kijken.