Search
Close this search box.

Twee auto-inbraken in drie weken in Vestapad

auto-inbraak vestapad
Foto: Familie Bouwmans

De omgeving van het Vestapad in Breugel lijkt slachtoffer te zijn van een mini-inbraakgolf, met onder andere twee auto-inbraken in korte tijd.

In de nacht van zondag 8 mei op maandag 9 mei sloegen inbrekers voor het eerst toe. De achterruit van de auto van de familie Bouwmans werd ingeslagen, wat naast het verloren veiligheidsgevoel ook veel ongemak met zich meebracht. Het gevoel werd er niet beter op toen dieven het vannacht wederom gemunt leken te hebben op de auto van de familie Bouwmans. Dit maal moest de zijraam het ontgelden.

“Er is niets weg” vertelt Nannie Bouwmans aan Ons Son en Breugel. “De eerste keer konden ze bij de achterruit niet verder door inbraakroosters. Maar ja, de ravage van de ingeslagen ruiten en de kosten van het eigen risico zijn mooi weer voor ons.”

Het lijkt een mini-inbraakgolf in de buurt. 7 mei sloegen inbrekers al toe in het Junopad, waarbij ingebroken werd in een woning. Ook werd er afgelopen weekend ingebroken in de Zuiderkruislaan. “Die zaterdag is mijn man aan het werk geweest thuis en is vaak op en neer naar de bus gelopen om spullen te pakken. Wij denken dat de inbrekers van het Junopad dit gezien hebben en het vervolgens op mijn man zijn spullen voorzien hebben.”

Verzekeringswerk

Er is digitaal aangifte gedaan, maar bij telefonisch contact noemde de politie de inbraak “verzekeringswerk”. “Ze komen niet kijken voor een autoinbraak. Dat is verzekeringswerk zeggen ze! Terwijl wij dan denken als ze de vorige keer geweest waren. En nu dan hadden ze geweten of het om dezelfde inbrekers gaat en of het dezelfde zijn van de woningbraak op het Junopad. Je mag fijn digitaal aangifte doen. Dan krijg je een bevestiging en is voor hen de kous af.”

Nu is de familie op zoek naar mensen die misschien iets gezien hebben. De politie kan bereikt worden op 0900-8844.


Lees meer over inbraak en het Vestapad