Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitslaande woningbrand op Olen verwoest woning met rieten kap

Uitslaande woningbrand op Olen verwoest rieten kap
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

Door een uitslaande brand op Olen is een rieten kap compleet in de as gelegd.

Rond 13:50 uur kwam de melding van een uitslaande woningbrand op Olen binnen bij de meldkamer, waarop korpsen Son en Breugel, Lieshout en Woensel meteen werden gealarmeerd. Zij kregen niet veel later ook assistentie van een waterbak, groot water transport (in verband met de beperkte aanwezigheid van bluswater), de adviseur gevaarlijke stoffen, de officier van dienst, een meetploeg en ademlucht.

Er was tijdens de brand niemand in het pand aanwezig, de bewoners zijn later wel ter plaatse gekomen. De brandweer heeft geassisteerd in het veiligstellen van persoonlijke zaken. Het pand moet al verloren worden beschouwd.

Er kwam veel publiek af op de woningbrand. De smalle straat was echter niet gebouwd op de toestroom van auto’s, waardoor hulpdiensten moeite hadden om bij het incident te komen. De politie heeft het aanwezige publiek gemaand om hun auto’s te verplaatsen om de weg vrij te maken voor hulpdiensten. Ook moest het publiek afstand houden door de rookwolken.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play