Search
Close this search box.

Up With People zwaait af met spetterende show The Journey

Up With People zwaait af met spetterende show The Journey
Foto: Ons Son en Breugel

Swingende liedjes, razendsnelle kostuumwissels en een spetterende show: The Journey van Up With People knalt.

De jongeren van Up With People hebben deze week niet stil gezeten. Er zijn ruim 4000 huishoudens in Son en Breugel voorzien van een duurzame LED lamp, die huis-aan-huis rondgebracht werden in twee dagen door honderd vrijwilligers uit onder andere Irak, Bermuda, België, Zwitserland en ook Nederland. Ook werd in de uren waarin er geen LED lampen bezorgd werden vrijwilligerswerk gedaan, cultuur gesnoven en dorpsbewoners vermaakt.

Als dank voor de gastvrijheid geeft Up With People een nagenoeg uitverkochte show in de HTC hallen. De tennishal was, mede dankzij de Foolen licht en geluid, omgetoverd tot een klein theater waar de spectaculaire show The Journey op werd gevoerd door het bonte gezelschap met onuitputtelijke energie.

De show stond voornamelijk in het teken van de ruim 50 jaar dat Up With People de wereld verblijdt. In 1965 begon de reis, waarbij door de jaren heen ruim 22.000 jongeren zo’n 24.000 shows heeft gespeeld in 72 landen. Een reis van ruim 9 miljoen kilometer, waarbij naar schatting 1,1 miljard mensen naar de shows is wezen kijken en zo’n 800.000 gastgezinnen hun deuren open heeft gezet.

Met verschillende medleys van 1960 tot nu werd het publiek uitstekend vermaakt. Ook werden culturen belicht door traditionele dansen en zangkunsten in talen die wij niet verstaan. Ook originele nummers werden ten gehore gebracht. Er werd zelfs een Nederlands nummer gezongen, een knap staaltje werk als je geen Nederlands spreekt.

Positiviteit en energie spat van de show af. Tussen de swingende nummer door was er ook aandacht voor belangrijke wereldproblemen, zoals ongelijkheid, vrede en racisme, verpakt in prachtige originele arrangementen gezongen door talentvolle zangers en zangeressen uit de hele wereld.

Wil je meer foto’s zien? Klik bovenaan de pagina op ‘fotoserie’ voor meer. Zaterdag 6 mei speelt Up With People hun show The Journey voor de laatste keer van 14:00 tot 16:00 uur, waar nog enkele kaarten voor beschikbaar is.


Lees meer over Up With People


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play