Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vaders muzikaal getrakteerd door de jeugd van de harmonie

Vaders muzikaal getrakteerd door de jeugd van de harmonie
Foto: Hans Waals

Een beetje vroeg was het wel afgelopen zondag in het Vestzaktheater. “We zijn extra vroeg opgestaan om papa eerst ontbijt op bed te brengen, maar daarna snel omkleden en mijn instrument pakken” vertelde een jonge muzikant enthousiast. “Ja en ook ik mag vandaag meespelen” zei zijn duidelijk trotse vader.

Als dirigent van het samenspeelorkest deed Freddie Louwers enige tijd geleden een oproep aan de vaders van onze jeugdige muzikanten. Velen van hen bespelen immers ook een instrument. Soms in een ander orkest van Pro Honore et Virtute, maar vaak ook bij een andere muziekvereniging, band of gelegenheidsensemble. Voor anderen was het alweer even geleden dat ze zelf actief muziek maakten. Hoe dan ook, de oproep werd beantwoord en na enkele gezamenlijke repetities was het zondag dan zover: een optreden van het samenspeelorkest, voor de gelegenheid ook echt samen met vaders. Met vertolkingen van onder andere enkele marsen, moderne muziek uit diverse Disney-films en nummers van Abba, sloten ze af met het toepasselijke nummer ‘Thank you for the Music’. Leuk om zo vader en zoon of dochter naast elkaar op het podium te zien spelen.

Maar er was meer te beleven bij dit concert. Ook de slagwerkers van de leerlingpercussiegroep onder leiding van Patrick van de Heuvel en de opleidingsharmonie met dirigent Frank van Mierlo trakteerden de vele bezoekers op een prachtige ochtend. Om er zeker van te zijn dat iedereen ook echt wakker was, sloegen de slagwerkers af. Met ritmische nummers, met nog exotischere namen zoals Rumba Tumba, Groover en Latin for All brachten ze de stemming er prima in.

Aan de opleidingsharmonie de eer om dit vaderdagconcert in stijl af te sluiten. De gespeelde nummers tonen met recht de veelzijdigheid van dit jeugdige orkest aan. Van een temperamentvolle Paso Doble, tot moderne popmuziek in de vorm van een medley van Adele in Concert tot een nummer van de band Chicago.

Het was een geslaagd vaderdagconcert. Daarnaast ook een prima opmaat naar het grote Jeugd Promsconcert Music in Blue 2017 op 25 november van dit jaar in sporthal de Bongerd. Dan zullen onder andere deze orkesten samen met lokale artiesten voor jou een geweldige show neerzetten. Voor meer info, zie: http://www.phev.nl/musicinblue.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play