Search
Close this search box.

Van Eck Bedrijfshygiëne ontvangt Groene Pluim

Peter van den Eijnden, Paul van Eck en Nicole van Eck, en wethouder Jan Boersma
Foto: Gemeente Son en Breugel

Gemeente Son en Breugel reikt de Groene Pluim uit aan Van Eck Bedrijfshygiëne B.V. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. Wethouder Jan Boersma (CDA) verraste op 17 november, de dag van de ondernemer, het bedrijf met de pluim en ontbijt voor alle medewerkers.

Om voor de Groene Pluim in aanmerking te komen doorloopt het bedrijf een door professionals uitgevoerde audit, waarbij de Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn. Van Eck Bedrijfshygiëne is de eerste duurzame ondernemer in Son en Breugel die de Groene Pluim ontving, maar al de 67e in totaal. Dat toont aan dat steeds meer bedrijven duurzaam ondernemen omarmen. Het netwerk groeit waarbij steeds meer duurzame inspiratie wordt gedeeld.

“Het is geweldig om Van Eck deze prijs uit te reiken en ook nog op de dag van de ondernemer. Son en Breugel telt zo’n 1000 ondernemers. Ik ben dan ook trots op het lef en het doorzettingsvermogen van al deze ondernemers. Deze bedrijven zorgen binnen onze gemeente voor welvaart en maatschappelijke bijdragen en een breed voorzieningenniveau”, aldus wethouder Jan Boersma.

Winnaar

Van Eck is al sinds 1989 een begrip op het gebied van desinfectie en plaagdierbestrijding in de tuinbouwsector, dierhouderij en levensmiddelenindustrie. Van Eck Bedrijfshygiëne loopt voorop als het gaat om verduurzaming en innovatie binnen de branche. Het bedrijf kijkt naar oplossingen voor de uitdagingen binnen de keten. Ook hebben ze intern oog voor duurzame productie. Zo hebben ze de uitstoot van CO2 flink omlaag gebracht en leveren de zonnepanelen jaarlijks zo’n 1.400.000 kWh stroom. Ze zijn een erkend leerbedrijf dat nieuw talent volop de kans geeft om werkervaring op te doen. Ook zetten ze zich in om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Groene Pluim valt binnen de campagne “Wat we doen is groen!”, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners stappen zet om de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te halen.