Van scheurjurk op de zittingsavond naar Thank You For The Music

Het decor van Thank You For The Music met de deelnemers aan het programma
Foto: Nancy van Heeswijk
Nieuws

Door corona heeft de uitzending van het nieuwe programma Thank You For The Music met Nancy van Heeswijk op de plank gelegen. Maar op vrijdag 9 oktober moet het dan toch echt gebeuren, haar grote televisiedebuut.

Voor de bezoekers van de zittingsavond in 2016 was het een verrassing: de scheurjurk waarin Nancy van Heeswijk op het toneel verscheen. Voor haar zittingsavonddebut ‘leende’ ze de wereldberoemde jurk van Trijntje Oosterhuis, die de jurk droeg bij het Songfestival van 2015. “Een producent van het programma ‘Thank You For The Music’ Googlede naar de scheurjurk en kwam in de afbeeldingen een foto van mij tegen,” zegt Nancy van Heeswijk. “Ze belden mij op met de vraag of ik mee wou doen met het programma voor een speciale Songfestival aflevering.”

In een nieuwe show op SBS6 moeten bekende Nederlanders raden welke gast totaal niet kan zingen of een gouden stem heeft. De BN’ers moeten daarbij volledig af gaan op het uiterlijk van de gasten. Ook waren speciale afleveringen gepland voor het Songfestival en Koningsdag. “Ik zou met nummer van Lenny Kuhr meedoen en daarmee in de Songfestival aflevering zitten. Die opnamedag kon ik niet, want dat was in december toen wij t nog héél druk hadden met Multi Show Productions.”

Omdat de makers van Thank You For The Music zo onder de indruk waren van Nancy, wist ze toch een plekje te bemachtigen voor een reguliere aflevering. “Het concept is dat bekende Nederlanders verschillende muzikale spellen doen. Als ze een spel winnen moeten ze een artiest uitkiezen en op basis van uiterlijk bepalen of iemand kan zingen of niet.”

Aanvankelijk zou de aflevering al in april op de buis verschijnen, maar corona gooide roet in het eten. Vrijdag 9 oktober is het dan zover, de aflevering van Thank You For The Music met Nancy van Heeswijk. Wat de bekende Nederlanders, met onder andere Johnny de Mol, Sanne Hans en Danny de Munk, te zeggen hebben over Nancy kun je vanaf 20:30 uur zien op SBS 6.

Post article

Post article