Vandaag is de grote dag voor Esmeralda

Esmeralda en Maurits
Foto: Esmeralda Lentini

Wat was dat leuk ruim een half jaar geleden, toen Bas van Sonsport Active Centre voor de deur stond met de mededeling ‘je hebt een geheel verzorgde deelname aan de Afvalrace gewonnen!’

Ik zweefde het hele weekend en heb nog heerlijk gegeten, want zondag 24 januari was de eerste bootcamp. En ik was zenuwachtig.

Dat was een mooi en druk half jaar. Het ging me goed af, soms zwaar maar meestal toch erg leuk. Ik kon het goed hebben met mijn trainer Irmo. Groeplessen had ik vaak met Bas. Ze stonden ook altijd voor je klaar als er iets was, pijntje of verdriet.

Thuis veranderde het hele eetpatroon. Wat iedereen goed meedeed thuis, en ook allemaal aan het sporten gingen. Leuke activiteiten waren er ook: koken in hotel restaurant la Sonnerie, bootcamp met familie bij en vrienden bij Joe Mann en de Mudrace bij de Stoerderij.

Tussendoor hadden we weegmomenten, die waren voor mij altijd weer motivatie om door te gaan. Het ging er goed af elke keer weer.

Het einde van de race kwam in zicht. Dus kwam er een eindgala. Voor dat gala mocht ik samen met collega winnares Samira kleding uitzoeken samen met Chantal van Sonsport. Dat was zeer gezellig en zo leuk om vele maten minder te mogen shoppen. Hele andere winkels dan voorheen waar ik nu terecht kon. Ik heb iets gekocht, wat ik nooit eerder zou hebben gedurfd.

Ook mochten we naar Synergy Care voor een kleurenadvies en make over. Ook dat was een zeer leuke avond en leuke adviezen. Op de dag van de gala, 23 juli, mochten wij onze nagels laten doen met gellak en werden we ook nog opgemaakt.
Had echt een VIP gevoel.

Daarna onze haren nog mooi gemaakt Door onze eigen Susanne Krijtenburg. Ik was klaar om de catwalk te betreden, maar werd wel steeds zenuwachtiger en vlak voor opkomst moest ik huilen. Haha stom.

Maar het was zo geweldig allemaal, wat ik bereikt heb in een half jaar, de mensen om me heen zo lief en vriendelijk, mijn hele gezin was er, mijn kinderen, mijn zus en mijn ouders en mijn kleindochter en mijn aanstaande man Maurits natuurlijk. Hun trotse blikken, dat alleen was al zo bijzonder voor mij.

Het was geweldig! Het hele team van Sonsport wil ik bedanken, vooral Arjen en Danny die dit mogelijk maakten. De andere kandidaten van de afvalrace bedankt voor de leuke lessen. De mensen om mij heen, en familieleden. En Rutger van de Heijden die mij hielp met de blogs en mooie foto’s maakte. In één woord geweldig.

Nu ben ik klaar voor vandaag, mijn speciale dag. De dag dat ik trouw met Maurits. Toen ik mijn eerste intake gesprek had zei ik ‘ik wil trouwen en wil ik er mooi en gezond uitzien.’ Nou dat is gelukt: 35 kilo lichter en gelukkig.

Afvalrace bedankt!


Lees meer over de Afvalrace

Post article

Post article