Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vandalisme en pesterijen tergt nieuwe pand Stokland

Foto: Facebook de Stokland

Het nieuwe pand van basisschool de Stokland is ten prooi gevallen aan grappenmakers en de maat is nu vol voor de school.

Via een brief van de Stokland (en op Facebook geplaatst door buurtvereniging Venuslaan) is een oproep om alertheid gedaan na een reeks incidenten. Er zijn diverse vernielingen gepleegd en er worden voortdurent flauwe grappen uitgehaald.

Zo is het hek om het gebouw vernield, speelhuisjes bekrast, afgekropen gesloopt en de zoemer vernield. Ook worden er klompen zand tegen de ramen gegooid en belletje getrokken bij de opvang terwijl de baby’s liggen te slapen.

Kinderen spelen ook na schooltijd op het terrein, iets wat de schoolleiding nu nog toestaat onder bepaalde voorwaarden. Als de vernielingen door blijven gaan, zijn zij genoodzaakt de hekken na schooltijd te sluiten. “Wat we constateren is dat kinderen soms erg lang alleen, zonder toezicht spelen. Veel ouders hebben geen notie wat er in die tijd allemaal uitgevoerd wordt.”

Het schoolgebouw is enkele maanden geleden officieel geopend, nadat een brand eind 2012 een deel van het oude pand in de as had gelegd. “Het zou toch echt heel jammer zijn als onze mooie school in korte tijd al verandert in een verpauperde omgeving” zegt de school op Facebook via buurtvereniging Venuslaan.

De buurt is om oplettendheid gevraagd. Ook de BOA’s zijn actief om een oogje in het zeil te houden.