Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veiligheid, natuur en voorzieningen speerpunten jeugdgemeenteraad

Veiligheid, natuur en voorzieningen speerpunten jeugdgemeenteraad
Foto: Ons Son en Breugel

De scholen zijn weer begonnen, en dat betekent ook dat de jeugdgemeenteraad weer aan de slag gaat met onderwerpen die hun schoolgenoten belangrijk vinden.

Vlak voor het einde van het vorige schooljaar bezocht burgemeester Hans Gaillard samen met een actief lid van de jeugdgemeenteraad en een raadslid van de ‘grote’ gemeenteraad de scholen in Son en Breugel. Het doel: kinderen die toen in groep 6 zaten warm te krijgen voor een plekje in de jeugdgemeenteraad. Het resultaat: na kandidaatstelling en stemming nemen zeven nieuwe kinderen plaats aan de grote raadstafel als lid van de jeugdgemeenteraad. Samen met de kinderen die vorig jaar in de jeugdgemeenteraad zaten en nu door zijn geschoven naar groep 8 maken zij zich hard voor de kinderen in Son en Breugel.

Nieuwe gezichten dit jaar zijn Noud Hilgerdenaar (basisschool de Krommen Hoek), Lynn Schutjes (basisschool de Bloktempel), Hanna Hessels (basisschool de Harlekijn), Tyrza Meesters (basisschool de Ruimte), Sophie Lombarts (basisschool de Sonnewijzer), Luuk van de Braak (basisschool de Stokland) en River Vernes (basisschool de Regenboog). Bekende gezichten zijn Leon Milicevic (basisschool de Krommen Hoek), Luna van der Duin (basisschool de Regenboog), Matt Philips (basisschool de Ruimte), Sophie Vandervelde (basisschool de Sonnewijzer), Lieke van Houtum (basisschool de Stokland), Milan Jansen (basisschool de Harlekijn) en India Geuze (basisschool de Bloktempel).

Beëdiging jeugdgemeenteraad 2018 2019

En nu het nieuwe schooljaar is begonnen begint ook het ‘parlementaire jaar’ van de jeugdgemeenteraad. Tijdens de eerste vergadering stelden alle aanwezige leden van de raad zich voor en maakten kenbaar wat hun speerpunten waren. Voornaamste onderwerpen bleken (verkeers)veiligheid, de natuur en de voorzieningen in Son en Breugel voor de jeugd. Andere punten als het roken in aanwezigheid van kinderen, meer prullenbakken en minder zwerfafval zijn wellicht niet minder belangrijk, maar blijven aandachtspunten voor de raadsleden. Ook de punten van vorig jaar (hondenpoep, hangjongeren, kapotte speeltoestellen en verkeersveiligheid) blijven in het derde jaar van het project de aandacht houden.

De begeleiding van de jeugdgemeenteraad heeft haar handen vol aan deze veertien kinderen en zoeken nog versterking. Wil jij de jeugdgemeenteraad helpen om Son en Breugel leuker te maken voor de jeugd? Meld je dan aan als begeleiding.