Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veiligheidsmonitor 2017 gaat van start

Veiligheidsmonitor 2017 gaat van start
Foto: Pixabay CC0

Hoe veilig is jouw buurt? Ben je de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden ben je over de politie? Dit zijn enkele vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan een select aantal inwoners van de gemeente Son en Breugel.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint 17 augustus, de resultaten worden in maart 2018 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit terugkerende onderzoek bij het vormgeven en het evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research. Burgemeester Gaillard benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente/regio vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen”.

Het is volgens het gemeentebestuur belangrijk dat zoveel mogelijk burgers die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente en de regio.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de loop der jaren wordt het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

Meer informatie over vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play