Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verbeterplan zwembad gaat retour afzender

Zwembad dreigt kopje onder te gaan
Foto: Pixabay CC0

Het verbeterplan voor het zwembad kan nog geen zekerheid bieden dat de eigen broek in de toekomst opgehouden kan worden.

Uitbater Wim van Santvoort gaf in november aan de hulp van de gemeente nodig te hebben om het zwembad exploitabel te houden. Middels een overbruggingssubsidie zou het zwembad de tijd krijgen om weer financieel gezond te worden. Het verbeterplan is echter door het college afgekeurd. Een aantal verbeterpunten in de plannen waren goed, maar zouden geen haalbaarheid van blijvende zelfstandigheid faciliteren.

Wethouder Kees Vortman onderbouwde de keuze van het college. “De exploitant heeft voor de commissievergadering van november aangegeven dat hij graag een plan aanbrengt voor een overbruggingssubsidie. Op dit moment is het gewoon moeilijk, dat is een feit met het zwembad. Er moesten stappen gezet worden, maar dat heeft altijd de nodige tijd nodig om de verbetering door te voeren.”

“Op dit moment hebben we een plan ontvangen dat niet die duidelijkheid borgt. Dat geeft aanleiding tot weigering.” De exploitant en wethouder Vortman zullen op korte termijn een gesprek voeren om de keuze van het college toe te lichten en nader tot elkaar te komen. Het eerste plan is dan ook een eerste stap richting een financieel gezond zwembad in Son en Breugel.

Over de inhoud kon wethouder Kees Vortman niets zeggen: het is aan de exploitant om met de plannen naar buiten te treden.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


Lees meer over het zwembad