Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vertraging verbouwing Vestzaktheater zorgt voor problemen

Vertraging verbouwing Vestzaktheater zorgt voor problemen
Foto: Ons Son en Breugel

Tijdens de zomervakantie is het Vestzaktheater geruime tijd gesloten geweest voor een kleine verbouwing. Toen de deuren weer open gingen, bleek er amper werk te zijn verzet.

Het Vestzaktheater is momenteel maar een trieste schim van wat het vroeger was. Hoewel recentelijk de voormalige woonkamer van het Vestzaktheater een flinke opknapbeurt heeft gekregen om ruimte te bieden aan het Ontmoet en Groetplein, lopen de plannen voor de theaterzaal en de bar met het oog op de komst van de bibliotheek een flinke vertraging op.

Hans Merks, beheerder van het Vestzaktheater, moet hulpeloos toekijken. “We zijn zeven weken dicht geweest en de bedoeling was dat alles klaar zou zijn, maar er is niks gebeurd.” Het Vestzak moet gereed worden gemaakt om de bibliotheek tijdelijk te kunnen huisvesten. Binnen afzienbare tijd zal de verhuizing van de Airbornestraat naar de Kerkstraat, zodat de nieuwbouw voor het gemeentehuis kan, beginnen. Maandag 28 augustus zouden ook de tijdelijke units geplaatst moeten worden ten behoeve van de bibliotheek, maar Merks geeft aan nog niets gehoord te hebben over de plaatsing. De gebruikers van het Vestzaktheater zijn op de hoogte gebracht van de problemen.

“Er zouden aanpassingen worden gedaan. Er moet nieuwe verlichting komen, er zou worden geschilderd en er zouden aanpassingen aan de bar worden gedaan.” Van dit alles is nog niets gebeurd, enkel wat voorbereidingen. “De Veiligheidsregio is hier geweest voor een inspectie en hebben de boel afgekeurd.” Waarom is duidelijk: alleen al bij de bar bungelen de stopcontacten onheilspellend boven de spoelbakken en bedrading hangt los.

Dit is een probleem voor gebruikers van het Vestzaktheater. Gebruikers zoals harmonie Pro Honore et Virtute, die volgende week het begin van het nieuwe seizoen in de planning hadden staan. Zij zijn nu genoodzaakt de repetitie van het voltallige orkest minimaal een week op te schuiven. De repetities van de kleinere groepen kunnen wel doorgang vinden in de harmoniezaal. “Wij weten inderdaad van de beperkingen in die week en zijn in gesprek met gemeente en Vestzaktheater om te kijken naar een geschikte oplossing,” zegt Hans Waals van harmonie Pro Honore et Virtute, wat wordt bevestigd door het bestuur van het Vestzaktheater. De harmonie werd als hoofdgebruiker van het gebouw voorafgaand aan de verbouwing nog op het hart gedrukt dat zij geen hinder zouden ondervinden van de nieuwe gebruikers van het Vestzak.

Het Ontmoet en Groetplein van ZuidZorg, recentelijk nog feestelijk geopend, gaat volgende week wel gewoon weer open. Annette Pompe, dienstenbemiddelaar bij ZuidZorg, is niet op de hoogte van mogelijke problemen bij de verbouwing. Hun activiteiten, zoals het vitaliteitsplein en de breisterren, ondervinden hier geen hinder van.

Volgens Hans Merks zal het overleg met de gemeente over de problemen omtrent de verbouwing volgende week plaatsvinden.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play