Verbouwing voor de Sonse brug

De Sonse brug
Foto: Ons Son en Breugel

Rijkswaterstaat gaat de brug over het Wilhelminakanaal, in de volksmond de Sonse brug genoemd, grondig reviseren. De verbouwing is nodig omdat de brug nu té veel problemen veroorzaakt en storingen heeft, aldus Eindhovens Dagblad.

Sinds 2013 is Rijkswaterstaat pleisters aan het plakken op de brug uit 1981, maar gaat in juni de brug onderwerpen aan een stevige verbouwing. Door de verbouwing zijn er gevolgen voor het vaar- en autoverkeer: de brug is twee weken dicht voor schepen en drie dagen voor autoverkeer.

Tijdens de verbouwing gaat het aandrijfmechanisme en de besturing op de schop. Ook wordt de brug geschilderd en voorzien van een nieuw wegdek.

De brug is voor scheepvaartverkeer dicht van 1 tot en met 15 juni, terwijl autoverkeer 15 tot en met 17 juni geen doorgang heeft. Er is nog hinder mogelijk op 18 en 19 juni in verband met het testen van de brug, waar verkeer rekening mee moet houden. Autoverkeer wordt tijdens de verbouwing omgeleid via de A50, fietsers kunnen via brug Houtens en Hooydonk het kanaal oversteken.

Post article

Post article