Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vereeuwig jezelf in het groen

'Gedichten in 't groen' zoekt lokale dichters
Foto:

Iedereen van twaalf jaar en ouder in Son en Breugel kan nog tot en met het komend weekend gedichten insturen voor het project Gedichten in ’t groen. Het gaat om het plaatsen van kunstzinnige bordjes met poëzie op de mooiste plekjes in ons dorp.

De werkgroep Gedichten in ’t groen roept ‘lokale’ dichters op om een of meer gedichten in te sturen. Het begrip ‘lokale’ betekent in dit verband ‘inwoner van/werkende in Son en Breugel’, maar ook ‘dichter die zich over een mooi plekje uitspreekt’.

Projectleider Bernadette van Loon geeft aan dat er al aardig wat gedichten zijn binnengekomen. “Maar er kunnen er best nog meer bij. Feestdagen vormen natuurlijk niet de meest productieve periode voor aspirant-dichters. Daarom vragen we mensen die nog gedichten willen insturen, dat uiterlijk zaterdag 13 januari 12.00 uur (in print via de bibliotheek, Vestzaktheater) of zondag 14 januari 24.00 uur (via e-mail) te doen”, aldus Bernadette. Website en e-mailadres van Gedichten in ’t groen vindt je via SonenBreugelVerbindt.

Twee routes

Aspirant-dichters kunnen ter inspiratie twee wandelingen maken langs de beoogde plekjes:

  1. langs de Dommel;
  2. langs de Grote Beek.

Op de website (en hiernaast of hieronder) tref je de beide routes op een kaart aan. Ook vind je er de routebeschrijving en foto’s van de beoogde plekjes. De wandelingen zijn overigens geheel voor eigen risico. Sommige delen ervan zijn namelijk onverhard.

Op de website vind je onder de button Spelregels de eisen die aan gedichten en inzending worden gesteld. Ook tref je daar de nodige informatie over beoordeling, uitslag, prijs en rechten aan. Via de button Inschrijven kunt je jouw gedichten inzenden.