Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verenigingen en stichtingen praten over toekomst subsidies

Verenigingen en stichtingen praten met raadsleden over toekomst subsidies
Foto: Gemeente Son en Breugel

In de toekomst voor subsidie verantwoording afleggen en een aanvraag elektronisch indienen, dat zien de verenigingen en stichtingen wel zitten.

Het oude subsidiebeleid van de gemeente stamt uit 2005 en is nodig aan een update toe. Om tot een passende oplossing te komen, kwamen op 30 oktober diverse verenigingen en stichtingen in het Vestzak bij elkaar. Op uitnodiging van de gemeente werd gepraat met (burger)raadsleden, zodat zij inzicht kunnen krijgen in de wensen van de subsidie ontvangers.

Maarten van Beek (Dorpsbelang), Henk Hulsen (CDA), Stephen Philippi (Dorpsvisie), Monique van Zwieten (D66), Willem Buurke (GL/PVDA) en Don Pasanea (VVD) stonden aan het roer tijdens de interactieve avond. Middels een app konden de aanwezigen stellingen beantwoorden. Later werd in kleinere groepen dieper ingegaan op de stellingen, om uitgebreider stil te staan bij het tot stand komen van het nieuwe subsidiebeleid.

De verenigingen en stichtingen gaven in ieder geval aan dat de aanvraag voor subsidie voortaan liever per email of op de website van de gemeente ingediend kan worden. Ruim 75% vond dat er altijd een verantwoording over de subsidie moet worden ingediend, ongeacht de hoogte van het subsidiebedrag. 64% geeft aan dat er maatschappelijke thema’s aan de subsidie mogen worden gekoppeld, zoals duurzaamheidsdoelen.

De feedback die de vertegenwoordigers van de politieke partijen kregen, worden meegenomen. Ook volgt er eind dit jaar of begin volgend jaar nog een tweede sessie met de verenigingen en stichtingen, waarna het college een raadsvoorstel op zal stellen voor een nieuw subsidiebeleid.