Search
Close this search box.

Verkeer op A50 ondervindt hinder door gekantelde vrachtwagen

Verkeer op A50 ondervindt hinder door gekantelde vrachtwagen
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

Een gekantelde vrachtwagen zorgt voor aardig wat problemen op de A50 deze ochtend.

De vrachtwagen, die ongeveer 7000 kippen vervoerde, kantelde rond 02:45 uur ter hoogte van Sint-Oedenrode. De vrachtwagen ramde ook de vangrail in de middenberm. De chauffeur liep bij het ongeval nog onbekende verwondingen op en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergers gingen uiterst voorzichtig met de situatie om. Ze waren bang dat de vrachtwagen uit elkaar zou vallen wanneer die overeind gezet zou worden. Daarom werd er voorzichtig getakeld en waren hekken om de truck heen gezet zodat de kippen niet de snelweg op konden rennen mocht het inderdaad misgaan. Uiteindelijk bleek de vrees niet nodig. De bergers wisten de combinatie weer keurig op zijn wielen te zetten.

Het opruimen van de vrachtwagen zou na de ochtendspits klaar moeten zijn, maar loopt uit volgens de Verkeersinformatiedienst (VID). Rond 07:00 uur stond er al 8 kilometer file tot aan knooppunt Ekkersweijer, wat inmiddels al opgelopen is. Ook in de andere rijrichting staat een file van enkele kilometers. De ANWB denk dat de weg richting Eindhoven nog tot 12:00 uur dicht zal zijn.


Lees meer over de A50


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.