Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verkeersproblematiek doorn in het oog van ondernemers

Themapagina: het centrumplan centrum
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeente is naarstig op zoek naar een oplossing voor de parkeerproblematiek in het centrum, maar het gaat voor de ondernemers niet snel genoeg.

Een groep van ongeveer 20 ondernemers waren gisterochtend uitgenodigd op het gemeentehuis om te praten over het parkeerprobleem in het centrum, vooral op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op vriendelijke verzoek van de gemeente werd gevraagd de pers niet mee te nemen, iets wat de ondernemers wel graag zagen gebeuren. De wethouder Robert Visser was zelf niet aanwezig, tot groot ongenoegen van de ondernemers.

De ondernemers zijn bezorgd over de parkeerproblematiek in het centrum en met het MFA in het vooruitschiet worden deze problemen alleen maar groter denken ze. Het gesprek was volgens de gemeente aangegaan om de ondernemers een korte toelichting te geven op het parkeerbeleid in het centrum en om hun ideeën aan te horen, zodat deze ideeën in de toekomst verwerkt kunnen worden.

Als mogelijke oplossing werd door de gemeente aangehaald dat er bijvoorbeeld parkeerplaatsen gekocht kunnen worden in de ondergrondse parkeerplaatsen in het centrum, bijvoorbeeld onder de appartementen aan het 17 Septemberplein en de Heistraat die nog altijd half leeg staan. De markt verplaatsen naar het Kerkplein zou ’te veel gedoe’ zijn voor de gemeente..

Een echte oplossing zal voorlopig nog op zich laten wachten. De huidige vraag en aanbod van parkeerplaatsen wordt volgens de gemeente door de ondernemers onvoldoende ervaren, waardoor hun omzet in het gedrang komt. In het najaar worden er gesprekken/informatieavonden georganiseerd om te praten over de centrumprojecten, waaronder het MFA en de parkeerproblemen. De gemeente is ook bezig om na de zomervakantie een gesprek tussen de ondernemers en het college te organiseren, een naar de mening van de gemeentelijk vertegenwoordigers waardevol gesprek.


Lees meer over de parkeerproblematiek