Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verkoop kleding van restanten webshop V&D op Ekkersrijt niet toegestaan

Verkoop kleding van restanten webshop V&D op Ekkersrijt niet toegestaan
Foto: Google Maps

Het college van burgemeester en wethouders Son en Breugel verbiedt de tijdelijke verkoop van V&D kleding vanuit het pand Ekkersrijt 4091 (Woonarena) op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel. Detailhandel in kleding is volgens het bestemmingsplan in dit pand niet toegestaan.

Zowel de eigenaar van het pand op Ekkersrijt, als de huurder van het pand en de ondernemer (Timcovoordeelmarkt) die een tijdelijk onderkomen heeft gevonden in dit pand, zijn op de hoogte gesteld van het standpunt van het college. Het college heeft aangekondigd handhavend te gaan optreden indien de activiteiten toch worden voortgezet.

De gemeente heeft de door de ondernemer geplaatste aankondigingsborden van de verkoop in de gemeente verwijderd.

Op 12 mei 2016 is het bestemmingsplan “Ekkersrijt; Home & Living” voor het betreffende perceel door de gemeenteraad vastgesteld. En het college heeft een omgevingsvergunning verleend op 17 mei 2016. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn nog niet onherroepelijk. Er is beroep tegen aangetekend bij de Raad van State.

Op basis van dit nieuwe bestemmingsplan mag ter plaatse perifere detailhandel plaatsvinden, mits beperkt tot detailhandel in keukens, badkamers en sanitair, meubelen en woninginrichting.


 Neem dan contact met ons op.