Search
Close this search box.

Vlekkenplan toont hoe het MFA vorm kan gaan krijgen

Vlekkenplan toont hoe het MFA vorm kan gaan krijgen
Foto: Google Maps

De eerste plannen voor het MFA worden eindelijk tastbaar. Met wellicht een grote glazen entree.

Het college stemde in met de voorkeurslocatie van de MFA op de tijdelijke parkeerplaats naast de kerk èn een gedeelte op de plek van de huidige kerk. Een klein stuk grond op de parkeerplaats is namelijk nog van de kerk.

Afbeelding: Gemeente Son en Breugel

Het MFA moet een wand gaan vormen om het centrum door te trekken. De zijdes aan de Nieuwstraat en het Kerkplein krijgen een open constructie, waarbij extra aandacht is voor de zijde aan het Kerkplein van bijna 50 meter breed. Inspiratie voor de open zijdes wordt gehaald uit bijvoorbeeld Apple Stores en het DeLaMar Theater die beide een een grote glazen constructie hebben. Goederen kunnen via de achterzijde gebracht worden, zodat er geen hinder ontstaat voor bezoekers.

Begane grond

Eerste verdieping

In het concept vlekkenplan is ruimte voor een grote bibliotheek (316m2), een grote zaal (450m2), concertzaal, dagbesteding, radio, de harmonie, CMD, LEVgroep en Key4Music. Middels diverse flexplekken kan er creatief omgegaan worden met de ruimte in het MFA. Ook zijn er diverse faciliteiten zoals een keuken en een technische ruimte.

Er is gekozen voor een ‘plein indeling’: maatschappelijk werk en cultuur/muziek/theater lopen niet door elkaar heen. Maatschappelijk werk zal voornamelijk aan de noordzijde plaats gaan vinden en cultuur aan de zuidzijde, gescheiden door een open ruimte.

Afbeelding: Gemeente Son en Breugel

Op 16 januari zal het plan besproken gaan worden in de commissie grondgebiedzaken en op 9 februari in de gemeenteraad. De hele presentatie is  hier na te lezen.


Deze video is gesponsord door Fides Video.


Lees meer over het Kerkplein en het MFA