Voorbereidingen Music in Blue 2017 komen op stoom

Voorbereidingen Music in Blue 2017 komen op stoom
Foto: Harmonie Pro Honore et Virtute

Na het succes van de competitie Maestro Son en Breugel met het harmonieorkest eerder dit jaar, is het op 25 november aan de jeugd van Pro Honore et Virtute om er een geweldig spektakel van te maken.

Op deze zaterdagavond vindt namelijk de tweede editie van Music in Blue, het promsconcert voor en door de jeugd van Son en Breugel, plaats. Na de vele enthousiaste reacties na de uitvoering in het jubileumjaar 2012 was het volgens de organisatie tijd ook.

Veel van de jeugdmuzikanten uit 2012 zijn inmiddels doorgestroomd naar het harmonieorkest en heeft daar al menig concert, en zelfs het concours meegemaakt. Nieuw talent dient zich inmiddels weer aan. Jonge leerlingen die met hun muzikale hobby wekelijks lessen volgen en repeteren binnen een orkest. Hoogste tijd volgens de organisatie om ook hen een podium te geven en Son en Breugel opnieuw te trakteren op een prachtig jeugdconcert.

Van Pro Honore et Virtute zullen maar liefst vier orkesten deelnemen. De opleidingsharmonie, het samenspeelorkest, de malletgroep en de jeugdslagwerkgroep spelen veel nieuw en modern repertoire. Naast enkele eigen nummers zullen deze orkesten, aangevuld met een combo, in totaal zeven lokale zangers en zangeressen muzikaal begeleiden. Bekende namen als Esmée Kneppers, Tijn Luijben en Bogus van Beers, maar ook ander lokaal zangtalent Laura Dolmans, Hanneke van Beek, Yrsa Machielsen en Evelien Slegers.

Wederom tovert de organisatie sporthal de Bongerd in Breugel voor één avond om tot een ware concertzaal. Kaartjes kosten 7,50 euro (allen zitplaatsen) en zijn sinds 1 september te koop bij Schoenmakerij en Lederwaren Albert Boudewijns en Cafetaria Spierings.

De voorbereiding is inmiddels in volle gang. De jeugd draagt zelf ideeën aan en voert, naast de repetities, ook diverse acties in het dorp uit om het concert ook financieel mogelijk te maken. Meer over Music in Blue 2017, de deelnemers en de voorbereidingen in de lokale media en online op www.phev.nl/musicinblue en op de facebookpagina van harmonie Pro Honore et Virtute.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Post article

Post article