Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voorlopig ontwerp voor MFA geeft beeld van de toekomst

Uitslag Kantar onderzoek geeft duidelijkheid over draagvlak MFA ontwerp
Foto: RAU B.V.

De kerk verdwijnt en een reusachtig gebouw verrijst in de plaats als ontmoetingsplek voor heel Son en Breugel.

De gemeente Son en Breugel heeft vandaag de eerste voorlopige schetsen beschikbaar gesteld van het nieuw te bouwen MFA. De tekeningen, afkomstig van RAU architecten, tonen hoe het MFA aan het Kerkplein er uit kan komen te zien en hoe het gebouw in de omgeving past.

Foto: RAU B.V.

Foto: RAU B.V.

Van buiten het is een transparant gebouw met veel glaswerk. De open constructie moet bezoekers verwelkomen om binnen te kijken en te zien dat er in het gebouw geleefd wordt. Over de afwerking is nog geen duidelijke visie: dit zou bijvoorbeeld kunnen met beton, staal, zink, bakstenen of hout.

Foto: RAU B.V.
Foto: RAU B.V.

Binnen wordt je ontvangen door een grote hal met zeeën van ruimte. Een grote trap biedt toegang tot de eerste verdieping, waar onder andere het CMD gehuisvest zal worden. Van binnen is er uitzicht op het Kerkplein en het centrum van het dorp.

Dit zijn natuurlijk voorlopige ontwerpen, een uitgangspunt voor de gemeenteraad om akkoord te gaan voor het definitieve ontwerp. De commissie grondgebiedzaken zal op donderdag 20 april praten over het MFA.

Meer zien? Klik dan bovenaan de pagina op ‘fotoserie’ voor meer. De hele presentatie voor de gemeenteraad, inclusief extra beeldmateriaal, is hier te vinden.


Lees meer over het MFA


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.