Vrijwilligers ruimen ruim tien zakken aan afval in bos op

Opgeruimd afval uit het bos langs de Hoberglaan
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Gemeente Son en Breugel wil het schone en rustige karakter van het bos langs de Hoberglaan behouden, maar schoon was het allerminst.

Vrijwilligers van stichting Platform Keelbos 2.0 trokken het gebied tussen de A50 en de Hoberglaan in om op te ruimen. In een gedeelte van het verwaarloosde stuk bos werd regelmatig afval gedumpt. In totaal zijn ruim tien zakken aan afval opgeruimd. Onder de afvalhoop bevond zich naast regulier zwerfafval ook bouw- en schilderafval en grootverpakkingen.

Het afval is langs de kant van de weg gelegd. De vrijwilligers van stichting Platform Keelbos 2.0 hebben melding gemaakt bij de gemeente, zodat wijkbeheer het afval op kan halen. De gebruikers van het bos, waaronder ook gebruikers van de homo-ontmoetingsplaats, kunnen zo in schoner bos recreeren.

Sluiting parkeerplaatsen

De gemeente is voornemens de parkeerplaats in de bocht van de Hoberglaan te sluiten. De gemeente spreekt in het verkeersbesluit over het tegengaan van gemotoriseerd verkeer dat zich tot diep in het bos zou bevinden. Het schone en rustige karakter wordt zo behouden zegt de gemeente.

In gesprek met stichting Platform Keelbos 2.0 zei burgemeester Hans Gaillard echter dat er sprake zou zijn signalen van prostitutie en drughandel, een beeld waar gebruikers van het bos zich niet in vinden.

Post article

Post article