Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrijwilligerspenning uitgereikt aan Joop van Kempen

Vrijwilligerspenning uitgereikt aan Joop van Kempen
Foto: Ons Son en Breugel

Op maandag 18 februari reikte burgemeester Hans Gaillard de Vrijwilligerspenning uit aan de heer Joop van Kempen. De Vrijwilligerspenning wordt elk jaar toegekend als blijk van waardering. Zowel inwoners als niet-inwoners, die zich op enig terrein van het maatschappelijk leven belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de Son en Breugelse gemeenschap komen in aanmerking.

De heer Van Kempen (71 jaar) verricht op diverse terreinen activiteiten als vrijwilliger. 

Joop van Kempen met vrijwilligerspenning en burgemeester Hans Gaillard

IVN

Joop heeft zich vanaf 1989 tot heden bijzonder verdienstelijk gemaakt voor IVN Son en Breugel. Zo was hij tot 2010 coördinator van de jongeren natuurclub en gaat hij elke twee weken met de kinderen van de Jeugd IVN de natuur beleven. Ook is hij sinds 1989 gids bij de vroege vogelwandeling op Koninginnedag/Koningsdag en sinds circa 1995 natuurgids bij diverse wandelingen.

Al vanaf 1989 helpt hij – samen met de IVN jeugd – bij het maken van kerststukjes bij de Zonhovegroep en vanaf 1995 is hij als docent en gids bij diverse groencursussen betrokken. Ook regionaal pakt hij de rol van docent en gids bij drie regionale Natuurgidsencursussen (Veghel, Oirschot, St. Oedenrode, Best, Oisterwijk). In 2015 en 2016 was hij mentor bij de Natuurgidsencursussen Het Groene Woud.

Tijdens de jaarlijkse boomfeestdag verzorgt hij de boslessen voor de basisscholen in Son en Breugel. Ook is hij schoolgids bij basisschoolprojecten.

Voor zijn inzet heeft het IVN hem benoemd tot Erelid.

Son en Breugel Verbindt

Sinds 2014 is hij actief betrokken bij Son en Breugel Verbindt, van 2014 tot 2016 als trainer en lid van de Klankbordgroep SonenBreugelVerbonden. Sinds 2014 is hij actief als cameraman bij Son en Breugel TV en helpt bij het opbouwen en afbreken van de installatie.

Zonhove

Sinds 2008 ten slotte is hij betrokken als vrijwilliger bij Zonhove. Hij is rechterhand van de afdeling Recreatie en helpt bij de bevoorrading van Den Tref, reparaties, het archiveren van audio- en videomateriaal en het technisch onderhoud van de spelotheek (tot de opheffing in 2011). Hij is wekelijks vrijwilliger bij het Internetcafé, zorgt als lid van de Decogroep voor het opbouwen en versieren bij evenementen en dergelijke. Voor de Techniekwerkgroep Tref verzorgt hij de inrichting en beheer van de audio/licht- en geluidstechniek.

Joop van Kempen staat bekend als iemand die altijd bereid is om te helpen. Of het nu om knutselen, techniek of administratie gaat: een telefoontje volstaat en hij zorgt dat het geregeld wordt.

De uitreiking vindt plaats tijdens de IVN-ledenavond in het gebouw van IVN Son en Breugel, Sint Genovevastraat 37, 5694 AE Breugel. Die avond staat het maken van insectenhotelletjes op het programma.