Search
Close this search box.

Vrouw naar het ziekenhuis nadat ze tegen straatjuweel aan reed

Straatjuweel
Foto: Ons Son en Breugel

Even was het stil rondom wegversmallingen in het dorp, maar nu is weer een weggebruiker gewond na een aanrijding met een straatjuweel.

Omstreeks 11:05 uur reed een vrouw met haar bromfiets tegen één van de beruchte straatjuwelen aan. Volgens de politie reed de vrouw tegen het wegversmallingspaaltje aan en kwam zij hierna ten val. Het paaltje stond krom na de aanrijding.

De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend wat voor verwondingen de vrouw op heeft gelopen. Omdat het een eenzijdig ongeval betrof zijn er verder geen andere personen betrokken bij het ongeval.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er ongelukken gebeuren met de straatjuwelen. In 2018 verloor een man al een deel van zijn pink nadat hij tegen het obstakel was gefietst. Ook fietste in hetzelfde jaar een man op leeftijd tegen een straatjuweel aan.

De in 2018 geplaatste juwelen maken sinds de plaatsing al de tongen los. De politiek wilde in 2020 graag een alternatief, maar tot op heden is er nog geen alternatief voorgesteld. De gemeente schakelde ook al eens de politie in om persoonsgegevens op te vragen bij Ons Son en Breugel om schade te kunnen verhalen naar aanleiding van een incident.