Search
Close this search box.

Wandelen en rollen over het nieuwe rolstoelpad in Bosgebied-West

Wandelen en rollen over het nieuwe rolstoelpad
Foto: Ons Son en Breugel

Rolstoelers en wandelaars kunnen nu heerlijk vertoeven in Bosgebied-West dankzij het nieuwe rolstoelpad.

Het rolstoelpad is één van de twaalf kleine projecten dat is ontstaan in Bosgebied-West. De gemeente heeft samen met werkgroep Wandelen op Wielen gewerkt om het pad van 2,2 kilometer langs de snelweg A50 te realiseren. Onder grote belangstelling hadden mensen zich verzameld nabij het kanaal om het pad feestelijk te openen.

Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen had samen met voorzitter van Wandelen op Wielen en Chronisch zieken en Gehandicapten Platform Jan de Lange de eer om het lint door te knippen en als eerste officieel het pad te bewandelen en berollen.

Het pad van 2,2 kilometer trekt door een weide- en bosgebied langs de A50. Het half verharde pad is ideaal voor rolstoelers en mensen die slechter te been zijn. Langs de route zijn diverse informatie borden geplaatst door het IVN om meer informatie te krijgen van de flora en fauna in de omgeving. Een speciale picknicktafel voor rolstoelers maakt het pad ideaal om even tot rust te komen.

Het pad is officieel geopend, maar er moeten nog enkele puntjes op de i te zetten. In de media verscheen een foto van een groot hekwerk dat bij de ingang van het pad is geplaatst door Staatsbosbeheer. Wethouder van den Nieuwenhuijzen heeft het hek meteen weg laten halen en een vervangend exemplaar is onderweg. Het hekwerk is niet ideaal voor rolstoelers, maar hoefafdrukken in het halfverharde pad (die er niet meer uit gehaald kunnen worden) laten wel de noodzaak zien voor het hek.


Lees meer over Bosgebied-West


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play