Search
Close this search box.

Waterleiding gesprongen in Junopad

Foto: Bekend bij redactie

Gisteravond was het in het Junopad niet alleen nat vanwege regen en natte sneeuw.

Rond 22:00 uur kwam de melding bij Brabant Water binnen van een storing. Water gutste de straat op ter hoogte van Junopad 16. Medewerkers van Brabant Water zijn direct te plaatsen gekomen om het lek te dichten en water weer richting de huizen te laten stromen.

20160210025009

Ongeveer 100 huishoudens hebben tijdelijk zonder water gezeten. Alle werkzaamheden waren rond 07:30 uur vanochtend afgrond. Uit de omgeving van de Doormanlaan kwamen ook berichten van bruin water, wat volgens Brabant Water een eerste indicatie zou kunnen zijn dat er problemen met het waterleiding net waren.

De watervoorziening werkt weer naar behoren, al kan het nog wel zijn dat er bruin water uit de kraan komt. Het is van belang dat bewoners het water enkele minuten door laat lopen tot ze weer helder water krijgen. Ook wassen wordt afgeraden tot het water weer helder is. Er kan ook nog tijdelijk verminderde waterdruk zijn, maar zal zich vanzelf weer herstellen. Er is voor de getroffen huishoudens tijdelijk een extra tappunt gecreëerd ter hoogte van Vestapad 34 waar schoon water gehaald kan worden. Later vandaag zal Brabant Water weer ter plaatse komen om straatwerk te repareren.

20160210025012

Hoe de waterleiding heeft kunnen springen is bij Brabant Water niet bekend.