Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waterleiding gesprongen, water- en verkeersoverlast

gesprongen waterleiding
Foto: Rob van Boxtel

Een breuk in een waterleiding zorgde op zondagavond voor een hoop wateroverlast in de Dommelstraat en Wilhelminalaan.

De melding kwam rond de klok van 21:00 uur binnen bij de brandweer, die ter plaatse al verwelkomd werd door een enorm waterballet. De hoek van de Dommelstraat en de Wilhelminalaan stond helemaal blank, waarbij het water op meerdere punten naar boven gekolkt kwam.

waterleiding
Foto: Rob van Boxtel

De brandweer heeft in samenwerking met de gemeente, Brabant Water en de politie de weg afgezet en het water in de Dommel afgevoerd. Toen Brabant Water de leiding op vier plaatsen afgesloten had, stopte het water. Brabant Water gaat de komende nacht reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan de waterleiding en de weg.

waterleiding
Foto: Rob van Boxtel

Als gevolg van de breuk zal de Dommelstraat gedeeltelijk afgesloten zijn tot de werkzaamheden volbracht zijn. Volgens het waterbedrijf kan het wegdek maandag of dinsdag pas gerepareerd worden, waardoor verkeersoverlast mogelijk is. Bewoners van de Dommelstraat en Wilhelminalaan zit gedeeltelijk zonder water, wat naar verwachting maandagochtend weer gaat stromen. Getroffen huishoudens wordt gevraagd om de kraan eerst enkele minuten door te laten lopen tot er weer helder water stroomt.

Lees meer berichten over breuken in waterleiding