Weerbaarheidstraining voor meisjes bij de Oase

Weerbaarheidstraining voor meisjes bij de Oase
Foto: Pexels CC0

Vanaf vrijdag 4 november 2016 start jongerencentrum Oase weer met een weerbaarheidstraining voor meisjes uit groep 7 en 8 en het eerste jaar van het voortgezet onderwijs.

Mogelijk maakt u zich zorgen om het toenemende geweld in de samenleving. Daarnaast vindt u wellicht ook dat uw kinderen zich veilig moeten kunnen voelen, thuis maar ook op school en op straat. De weerbaarheidstraining van jongerencentrum Oase is geschikt voor meisjes van groep 7 en 8 en het eerste jaar voortgezet onderwijs. Het kan jongeren betreffen die weerbaarder zouden mogen worden maar de training is tevens geschikt voor meisjes die soms te gemakkelijk of te fel reageren. Weerbaar zijn betekent dat je op een goede manier kunt opkomen voor jezelf. Kinderen bespreken met elkaar ongewenste situaties en hoe je die kunt voorkomen. En hoe ze zichzelf in veiligheid kunnen brengen en hulp kunnen vragen wanneer dat nodig is. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan uitstraling en houding.

De kinderen oefenen technieken om lichamelijk weerbaarder te worden zonder dat dit hoeft te leiden tot agressie. De technieken zijn gericht op loskomen, afweren en ontwijken. Onderwerpen die in deze training aan bod komen zijn: hulp vragen, grenzen stellen, groepsdruk, houding en uitstraling, samenwerken, zelfverdedigingstechnieken, pesten en gepest worden. De cursus wordt gegeven door Sandra ten Brinck, een gediplomeerde trainster.

De training bestaat uit 10 lessen van één uur gegeven op de vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 uur, de groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. De kosten voor deze training bedragen slechts 50 euro. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@jc-oase.nl, waar u ook terecht kunt voor vragen. De cursus start op vrijdag 4 november a.s. (mits er voldoende aanmeldingen zijn).


Lees meer over de Oase


 Neem dan contact met ons op.

Post article

Post article