Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wegwerkzaamheden aan Boslaan, Hoberglaan en Kanaaldijk

Wegwerkzaamheden aan Boslaan, Hoberglaan en Kanaaldijk
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeente voert tussen 13 augustus en 13 oktober wegwerkzaamheden uit aan de Boslaan, Hoberglaan (bij Rendac) en de Kanaaldijk.

Boslaan

De Boslaan wordt deze zomer opnieuw geasfalteerd en voorzien van fietssuggestiestroken in een afwijkende kleur van de rijbaan, waardoor dit wegvak voor fietsers een stuk veiliger wordt. Ook worden extra parkeervakken gerealiseerd en de blauwe parkeerzone met enkele parkeerplaatsen uitgebreid.

De werkzaamheden aan de Boslaan tussen Europalaan en Nieuwstraat worden uitgevoerd van 13 tot en met 31 augustus. De werkzaamheden aan de Boslaan tussen Esdoornstraat-Europalaan beginnen een week later en worden uitgevoerd van 20 tot en met 31 augustus.

De oost-westroute voor doorgaand verkeer (via de Veerstraat – Wilhelminalaan – Boslaan) is in de gehele periode gestremd. Het doorgaande verkeer wordt met borden omgeleid via de Planetenlaan – Gentiaanlaan.

Hoberglaan en Kanaaldijk

De Hoberglaan wordt veel gebruikt door vrachtverkeer van en naar Rendac. Het wegdek van deze route wordt deze zomer verbeterd zodat de weg beter bestand is tegen zwaar vervoer. Vanaf 27 augustus staan de wegwerkzaamheden gepland aan de Hoberglaan en Kanaaldijk-Noord. De Hoberglaan is vanaf A50 en Son en Breugel dé toegangsweg van en naar bedrijf Rendac.

De werkzaamheden worden vanwege bereikbaarheid en parkeren bij Rendac in overleg met dit bedrijf in fasen uitgevoerd. Ze nemen in totaal circa zeven weken in beslag: van 27 augustus tot en met 13 oktober.

De wegen Kanaaldijk-Noord en Hoberglaan hebben op dit moment een asfaltverharding. Deze asfaltverharding wordt verstevigd met een wapening, waarna deze wordt voorzien van een nieuwe asfaltconstructie bestaande uit een tussenlaag en een deklaag. Het (vracht)verkeer naar Rendac vanuit Son en Breugel wordt omgeleid. Ter plaatse staat aangegeven hoe Rendac bereikbaar is.