Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkzaamheden ‘sloot van één miljoen’ starten na Pinksteren

De sloot in de Gentiaan
Foto: Ons Son en Breugel

In zes maanden zal de sloot in de Gentiaan transformeren in een gerevitaliseerd gebied. KWS Infra B.V. begint 25 mei aan de grote klus.

Twee jaar na het presenteren van de plannen gaat het eindelijk beginnen. De sloot in de Gentiaan tussen de Australiëlaan en Elbelaan wordt gronding aangepakt. Zo wordt de sloot gebaggerd en verbreedt, wordt het groen aangepakt en wordt de weggehaalde brug vervangen. Kosten: 999.000 euro, waarvan 785.000 euro investeringskrediet en 214.000 euro exploitatiekosten. Een deel van de kosten wordt betaald met subsidiegelden van provincie Noord-Brabant en waterschap de Dommel.

De opdracht is gegund aan KWS Infra B.V. uit Eindhoven. Het bedrijf gaat op 25 mei beginnen aan de klus en zal medio november van dit jaar afgerond moeten zijn. Omwonenden worden, met de coronamaatregelen in het achterhoofd houdend, uitgenodigd om bij het startmoment aanwezig te zijn.

Het aanpakken van de sloot in de Gentiaan maakt onderdeel uit van ‘Gebiedsvisie Gentiaan‘, waarbij de gemeente in contact is getreden met inwoners van de wijk om te peilen hoe de inwoners de wijk beleven. Een werkgroep van circa vijftien personen heeft toen meegewerkt aan een schetsontwerp voor de het gebied rondom de sloot.