Wethouder Boersma hijst vlag voor Cordeel bij bereiken hoogste punt

Wethouder Boersma hijst vlag voor Cordeel bij bereiken hoogste punt
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

De eer voor het bereiken van het hoogste punt bij het bouwen van een nieuw distributiecentrum op Ekkersrijt door Cordeel was voor wethouder Jan Boersma. Met een grote kraan werd de vlag gehesen om dit memorabele moment te vieren.

Familiebedrijf Cordeel is momenteel druk bezig met de bouw van een nieuw logistiek centrum op Ekkersrijt voor Exeter Property Group. Het logistieke centrum verrijst op de locatie waar vroeger het distributiecentrum van Schuitema stond. Nadat het bedrijf in januari van de gemeente Son en Breugel de benodigde vergunningen kreeg, kon de bouw in april beginnen. Nu, een maand later, is het hoogste punt van de bouw al bereikt.

Dit hoogtepunt werd donderdag 23 mei feestelijk gevierd. Wethouder Jan Boersma (CDA) was als portefeuillehouder Ekkersrijt uitgenodigd om de ceremoniële vlag te hijssen met een grote kraan. Boersma is blij met de komst van het pand, een volgende stap in de vernieuwing van het oudste gedeelte van het bedrijventerrein. Tevens is het pand een kans voor bedrijven die zich willen vestigen in Brainport, benadrukt de wethouder.

Het nieuwe pand wordt bijna 28.000 vierkante meter op ruim 35.000 vierkante meter grond. Door de 22 laaddocks en twee jumbo laaddocks wordt het gebouw uitermate geschikt voor logistieke bedrijven. In totaal komt er ongeveer 2000 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar en komen er 196 parkeerplaatsen op eigen terrein. Ook is er oog voor duurzaamheid met onder andere led-verlichting.

Het nieuwe distributiecentrum benadrukt de centrale rol die Ekkersrijt Oost speelt als distributie hotspot in de regio. Eerder besloten PostNL en Rhenus zich al te vestigen op het oude terrein van BetonSon. Het beviel Rhenus zelfs zo goed dat er snel een tweede, nog grotere distributiecentrum kwam.

Post article

Post article