Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wethouder en gedeputeerde schudden de hand op fietsoversteek Oud Meer

Foto: Ons Son en Breugel

Wethouder Kees Vortman en gedeputeerde Christophe van der Maat konden eindelijk veilig oversteken met hun fiets bij het Oud Meer.

De afgelopen jaren heeft de gemeente, samen met de regio, geïnvesteerd in bosgebied-west. Het bosgebied tussen Son en Best zag extra fietspaden, verbetering van de groenstructuur, aanleg van parkeerplaatsen en een heus rolstoelpad als verrijking aangelegd worden. Een gekoesterde wens was echter ook om de oversteek van het nieuwe fietspad naar het Oud Meer veiliger te maken, maar de provincie gaat over deze weg. De provincie is in gesprek gegaan met onder andere scouting Dutmella en manage Sonniushof om de situatie te bespreken. Enkele maanden later ging de schop in de grond om een veilige haven te maken bij de Bestseweg.

De weg is door Elshout Breda verbreedt om ruimte te maken voor de oversteek. Hiervoor zijn enkele bomen gekapt. Ook zijn er extra lantaarnpalen aangelegd zodat fietsers ook in het donker goed te zien zijn mochten wij daar oversteken. In december zal er nog extra onderhoud worden gepleegd om de puntjes op de i te zetten.

Gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant: “ik moet bekennen dat ik als gedeputeerde niet goed weet hoe wij het aantal verkeersslachtoffers naar beneden kunnen brengen, omdat over het algemeen de infrastructuur er heel goed bij ligt. 90% van de verkeersongevallen worden veroorzaakt door gedrag. We hebben hier een prachtige scouting die te maken heeft met een verdubbeling van het ledenaantal. Ook zien we hier een prachtig fietspad dat intensief gebruikt wordt. Maar we moeten niet wachten tot groot onderhoud in 2019 om deze oversteek veilig te maken, zeker als er zoveel meer mensen er gebruik van gaan maken.”

Wethouder Kees Vortman: “Wij liggen letterlijk op het grensvlak van het stedelijk gebied en het Brabantse platteland. Dit bosgebied delen we met de gemeente Best en daar hebben wij als gemeente flink in geïnvesteerd de laatste tijd om het recreatief beter te ontsluiten. Daar hebben we bijna een miljoen euro in gestopt. Wat we nu doen is de laatste stap uit dat hele project. Ik denk dat we hier met z’n allen een heel mooi gebied van gemaakt hebben waar mensen uit de hele regio fantastisch en veilig in ons bosgebied kunnen komen.”

In 2019 staat groot onderhoud voor de Bestseweg op het programma van de provincie.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play