Wethouder John Frenken overleeft (weer) motie van wantrouwen

Het naambordje van John Frenken in de raadzaal van de gemeente Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Wethouder John Frenken overleeft voor de tweede keer deze raadsperiode een motie van wantrouwen, dit keer om de invoering van de omgevingswet.

De invoering van de omgevingswet in Son en Breugel leek lange tijd goed op stoom, maar het momentum vasthouden lukte niet. De aanpak van Son en Breugel was eerst nog een voorbeeld voor gemeentes in de regio, waar vandaag weinig van over is. Wethouder John Frenken had nog eens 150.000 euro en een adempauze nodig om het traject af te ronden, een traject wat wettelijk ingevoerd moet gaan worden.

Oppositiepartij VVD was niet van plan om dit geld zomaar aan de wethouder te geven. Partijleider Kees Vortman vond dat Frenken de gemeenteraad slecht en laat heeft geïnformeerd. Ook werden vragen slecht of niet beantwoord. Volgens het Eindhovens Dagblad genoeg reden om een motie van wantrouwen in te dienen tegen wethouder Frenken.

Coalitiepartijen Dorpsvisie, CDA en PvdA/GroenLinks bleven echter achter de wethouder staan. Een motie van afkeuring vanwege de slechte informatievoorziening bleef in evenwicht tijdens de stemming: acht stemmen voor en acht stemmen tegen. Één raadslid was afwezig, waardoor er geen meederheid voor of tegen kon worden gevonden.

Begeleid wonen

Het is niet de eerste keer dat de wethouder het vertrouwen van een deel van de gemeenteraad verloor. Begin 2019 werd eenzelfde motie voorgelegd door de VVD aan de gemeenteraad vanwege de gang van raken rondom het begeleid wonen project aan de Molenstraat en Heistraat. Ook toen hield de coalitie vertrouwen in Frenken.

Post article

Post article