Verkapte bedreigingen, persoonlijke brieven en ingezonden brieven in de media zorgen ervoor dat Robert Visser stopt als wethouder.
Tijdens een ingelaste persconferentie vertelde Robert Visser zichtbaar aangeslagen over zijn besluit om zich per 1 december terug te trekken als wethouder van Son en Breugel. Door aanhoudende negativiteit, waaronder ook verkapte bedreigingen aan zijn adres, besloot de wethouder van Dorpsbelang om niet verder te gaan.
De afgelopen paar maanden is de wethouder middelpunt geworden van de discussie omtrent de komst van het MFA en de sloop van de Sint-Petrus’ Bandenkerk, waarbij Robert Visser aanhoudend negatief neer werd gezet. De ingezonden brieven in de media, een aan het college gerichte brief met daar in een ‘verkapte bedreiging’ en een tirade die hij recentelijk ontving in park Vroonhoven deden zijn spreekwoordelijke emmer doen overlopen.
“De discussie wordt zo klein gemaakt dat er niet meer inhoudelijk en op feitelijk argumenten discussie gevoerd wordt,” zegt Robert Visser. Volgens de wethouder is de politieke discussie omtrent het MFA en de sloop van de kerk gevoerd op basis van feitelijkheden en worden beslissingen door een meerderheid van de raad genomen. De inwoners die zich vervolgens tegen de wethouder keerde maken zijn aandeel in de discussie persoonlijk.
Er is door de samenleving, de media en de politiek karaktermoord gepleegd op Robert Visser. Er is een negatief beeld van Robert Visser neergezet door een kleine groep mensen, die de discussie niet netjes gevoerd hebben. De samenleving, de media en de politiek moeten zichzelf goed achter de oren krabben, vinden Robert Visser en fractievoorzitter van dorpsbelang Elly Brocken.
Het negatieve beeld had ook zijn effect op andere dossiers waar de wethouder bij betrokken is. De ‘besmetting’ hoopt de wethouder te voorkomen door te vertrekken, wat uiteindelijk de gemeente moet dienen. Ook wil de wethouder met zijn vertrek een statement te maken dat mensen op een dergelijke manier niet met elkaar om moeten gaan. Deze discussie wil Elly Brocken ook bespreekbaar maken binnen de gemeenteraad, waar soms uiterst lelijk gedaan wordt op persoonlijke wijze door sommige partijen.
De wethouder kijkt terug om ruim zeven en een half jaar wethouderschap waarin hij veel bereikt heeft. De komst van Sonniuspark in een tijd van economische crisis, van Son en Breugel de tweede economische motor van Nederland te maken en het op de schop gooien van de Nieuwstraat staan hierbij hoog op het lijstje, maar zijn slechts het topje van de ijsberg.
Het is nu echter het dossier van het MFA dat hem nekt. Hij heeft geen spijt van de genomen beslissingen in het dossier. Een andere wethouder uit de stal van Dorpsbelang gaat zijn taken overnemen tot aan de verkiezingen. Wie dat wordt, kan Elly Brocken nog niet zeggen. Tot 1 december blijft Robert Visser aan om de ruimte te bieden om een opvolger te vinden.