Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wethouder Vortman bespaart flink op nieuwe ledverlichting

College maakt werk van led straatverlichting
Foto: Pexels CC0

Wethouder Vortman had een zak met geld van ruim 3,7 miljoen euro, maar heeft voor de nieuwe straatverlichting veel minder nodig.

Son en Breugel krijgt vanaf september nieuwe straatverlichting. Het ‘verledden’ van de straten is in twee opzichten een positieve stap in de goede richting: door een vermindering van stroomverbruik betaalt de gemeente minder stroomkosten en de nieuwe LED lampen gaan veel langer mee. Ook komt de gemeente weer een stapje dichterbij de duurzaamheidsdoelstelling om het gemeentelijk apparaat in 2020 klimaatneutraal te krijgen en in 2030 de hele gemeenschap.

Wethouder Kees Vortman is hier de afgelopen maanden druk doende mee geweest. De gesprekken en aanbesteding hebben zijn vruchten afgeworpen: tijdens de kadernota gisteravond deelde de wethouder mee dat de stand still periode voorbij is en na de zomer begonnen wordt met de eerste voorbereidingen.

Hierbij zinspeelde de wethouder ook dat hij een goede deal heeft gemaakt met de winnaar van het contract. De ruim 3,7 miljoen euro die uitgetrokken was voor het project zal niet helemaal nodig zijn, omdat de wethouder met de aanbesteding een goede besparing heeft weten te realiseren, “en dan praten we niet over een paar ton.” Een leuke opsteker voor de begroting.

Tussen september en februari gaat de winnaar van het contract aan de slag met de lantaarnpalen. Hierbij wordt ook de Rooijseweg meegenomen, een donkere weg sinds de verbouwing van eind 2016. Ook is wethouder Vortman nog volop in gesprek met Eindhoven om de Eindhovenseweg te voorzien van verlichting op het Eindhovense deel van deze straat.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play