Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie o wie heeft toch verf op de straatjuwelen gespoten?

Wie o wie heeft toch verf op de straatjuwelen gespoten?
Foto: Ons Son en Breugel

De straatjuwelen in de Boslaan en Veerstraat vallen extra op, nu een onbekend persoon met een oranje spuitbus met verf aan de haal is gegaan.

De straatjuwelen zijn aan verandering onderhevig. Dat was al duidelijk met het plaatsen van meeverende paaltjes en het plaatsen van extra borden door de gemeente. Maar dit keer heeft iemand eigen initiatief genomen om de straatjuwelen zichtbaarder te maken voor automobilisten en fietsers. Was het nog niet zo lang geleden dat er witte verf op de betonnen voeten werden gesmeerd, nu zijn er oranje vlekken opgespoten.

Maar de gemeente heeft dit niet gedaan. Dat werd duidelijk toen er tijdens de commissie burgerzaken vragen gesteld werden aan de gemeente over de knaloranje verf op het beton van de juwelen. Iemand heeft een spuitbus gepakt en zelf gespoten.

Niet alle wegversmallingen zijn echter ‘opgevrolijkt’ met een nieuw kleurtje. De straatjuwelen in de Van Den Elsenstraat en Eind zijn nog gewoon grijs. De juwelen in de Boslaan en Veerstraat zijn door de behandeling nu extra opvallend.