Search
Close this search box.

Wie waren jouw voorouders? Ontdek het in de bibliotheek

Foto van voorouders
Foto: NVG Kempen- en Peelland (aangeleverd)

Geniet jij ook van Verborgen Verleden op televisie? Als jouw familieverleden nog verborgen, is kom dan op zaterdag 3 februari 2024 naar de inloop van 11:30 tot 13:30 uur in de bibliotheek met jouw vragen over jouw stamboom, afkomst en familiegegevens.

Medewerkers van de NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland zijn aanwezig om je te helpen bij misschien wel jouw eerste stappen in de zoektocht naar jouw verborgen verleden. Ervaren stamboomonderzoekers laten je zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Hoe je familieleden vindt. En hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over jouw familiegeschiedenis.

Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster, waar je kunt snuffelen in de originele stukken. De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac. Weet je nog niet of je jouw familiegeschiedenis moet presenteren op internet of in een boek? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers je adviseren.

Als je nog een begin moet maken met het onderzoek breng dan in ieder geval de gegevens van jouw ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee. Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van jouw voorouders uit de Franse tijd. Gratis en vrij toegang voor iedereen, bibliotheeklidmaatschap niet noodzakelijk.