Wim Pluym en Frank Kolen nemen afscheid als trainers Apollo heren 1

Wim Pluym en Frank Kolen van handbalvereniging Apollo
Foto: Ons Son en Breugel

Wim Pluym en Frank Kolen nemen afscheid als trainers van het vaandelteam van Apollo uitkomend in de eerste divisie. Na succesvolle jaren waarbij voor het eerst in het bestaan promotie naar de eerste divisie is gerealiseerd, eindigt de samenwerking met het koppel.

Wim en Frank zijn in het seizoen 2019/2020 gestart als trainer/coach van heren 1. De heren startte met opdracht om prestatie en plezier samen te laten komen in het team en er diende nieuwe spelers te worden ingepast. Deze opdracht hebben ze met beide handen aangepakt en met veel succes. Het seizoen 2019/2020 was een topseizoen waarin het team op de eerste plaats stond in de tweede divisie en eredivisionisten (achtereenvolgens Olympia en Hellas) in een kolkende Landing uit de beker gooide en daardoor een wedstrijd tegen de landskampioen op het programma stond.

Covid

Alle seinen stonden om groen om het jubileumjaar van Apollo tot een ongekend sportief hoogtepunt te laten uitgroeien. Helaas gooide Covid roet in het eten. Wel werd de promotie veilig gesteld.

In de opstart naar het seizoen 2020/2021 op weg naar het eerste seizoen eerste divisie moesten, mede door het succes van het seizoen ervoor en spelers werden gevraagd voor de eredivisie, weer een aantal nieuwe spelers worden ingepast hierbij oog hebbend voor de juiste karakters passend bij Apollo. Helaas is ook dat seizoen snel gestopt door wederom Covid.

Verschil van inzicht

Dit seizoen staan de heren 1 keurig op een veilige plaats in de eerste divisie. Toch vonden de trainers het verstandig om in het belang van de club op te stappen. Het verschil van inzicht over de tactische invulling heeft ze tot dit besluit gebracht.

Wim en Frank hebben altijd in de geest van Apollo het teambelang voorop gezet en hebben in zeer moeilijke omstandigheden met Covid zeer goed gepresteerd. Apollo is als club zeer dankbaar voor alle tijd die deze heren voor Apollo hebben opgeofferd. Zij hebben het clubbelang hoog in het vaandel staan en dat is iets wat past bij handbalvereniging Apollo. Zij danken de trainers heel hartelijk en zien ze graag weer in sporthal de Landing.

Post article

Post article