Zoek
Sluit dit zoekvak.

Woonbedrijf steekt handen uit de mouwen voor Zonhove

Foto: Ons Son en Breugel

Woonbedrijf stropte vandaag de mouwen op. Ruim 800 handjes maakten licht werk en gaven de bewoners van Zonhove een blijvende herinnering.

Ruim 400 medewerkers van Woonbedrijf gingen vandaag aan de slag bij Zonhove. Alle medewerkers van het bedrijf, van kantoorpersoneel en servicemedewerkers tot aan de directie, gingen met zo’n 28 klussen aan de slag om Zonhove weer wat meer te laten stralen. Deze Medewerkersdag is voor het bedrijf een dagje teambuilding, waarbij de bewoners van Zonhove extra in het zonnetje worden gezet op een permanente manier. Dit begon enkele jaren geleden in speeltuin de Splinter in Eindhoven.

De bewoners van Zonhove konden zelf aangeven op welke manier Woonbedrijf de handen uit de mouwen konden steken. Verspreid over het hele terrein waren diverse kleine klusjes die gedaan konden worden en grote wensen die uit konden komen. Dit varieerde van het aanleggen van drie veilige oversteken middels zebrapaden of het bouwen van een overkapping, zodat de bewoners ook bij minder mooi weer een frisse neus kunnen halen.

Voor de dieren werd flink uitgepakt. De varkens op de kinderboerderij krijgen een nieuwe stal met modderpoel, zodat ze lekker varken kunnen zijn. Een deel van het grasveld maakt plaats voor bestrating, zodat ook de minder mobiele bewoners deel kunnen nemen aan activiteiten. Verder heeft ook het groen de nodige aandacht gekregen en zijn er op verschillende locaties op het terrein planten verplant en waar nodig aangevuld met nieuwe.

In D’n Tref werd ondertussen flink geschilderd. De grauwe muren kregen een hagelwit nieuw jasje. Ook kreeg de grote zaal een afscheiding, zodat deze multifunctioneel ingezet kan worden of meerdere activiteiten kan faciliteren. Buiten werden nieuwe tafels in de lak gezet en nieuwe sierbestrating aangelegd in de vorm van een zon. In de Schalm werden bewoners van Zonhove vermaakt met leuke spelletjes, zoals een muziekquiz en levend ganzenbord. De inzet van Woonbedrijf zorgt op deze manier ook voor blijvende herinneringen.

Voor Woonbedrijf is de Medewerkersdag een dag waarop de woningcorporatie haar maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. De keuze voor Zonhove was snel gemaakt, zegt Ingrid de Boer van Woonbedrijf: “Bij de keuze voor een project wordt gezocht naar een organisatie in de regio Eindhoven die een helpende hand kan gebruiken en een belangrijke functie in en voor de buurt heeft. Bij Zonhove kon deze doelstelling prima vervuld worden.”

Meer foto’s zien? Klik bovenaan de pagina op ‘fotoserie’.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play