Word Natuurouder in Son en Breugel bij het IVN

Natuurouder die door het bos loopt
Foto: Pexels CC0

IVN Son en Breugel organiseert een cursus ‘natuurouder’ voor ouders die het leuk vinden om in natuuronderwijs op de basisscholen te ondersteunen.

Weet je het nog? Op zoek naar krutjes, eikels en kastanjes? De bast van een grove den voelen? Kleine beestjes scheppen uit de sloot en zelf nat worden? Brandnetels plukken of waterpeper proeven? Luisteren naar de fietspomp van het koolmeesje. Verwondering voelen over een rups die in een wonderschone vlinder verandert?

Kinderen leren met al hun zintuigen, niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen. Wij vinden het daarom belangrijk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten de klas kennis kunnen maken met de natuur en het milieu. Spelen in de natuur is leuk en gezond en je leert het beste over de natuur als je er middenin staat.

In de cursus ‘natuurouder’ maak je op een laagdrempelige manier kennis met de vele aspecten van de natuur en ervaar je de verwondering van het kind-zijn weer helemaal. Beestjes scheppen in de sloot, kriebelbeestjes onder de microscoop bekijken, een uilenbal ontleden… en hoe ging de bodemkringloop ook alweer? Op school vinden ze een extra helpende hand in de natuurlessen hartstikke waardevol. En het geeft veel voldoening om samen met het IVN en de andere natuurouders een waardevolle bijdrage te mogen leveren aan het onderwijs van je kinderen.

Cursusdata

  • Dinsdagavond 17 mei van 19:45 tot 21.45 uur
  • dinsdagavond 24 mei van 19:45 tot 21.45 uur
  • dinsdagavond 31 mei van 19:45 tot 21.45 uur
  • zaterdagochtend 11 juni van 10:00 tot 12:00 uur
  • Locatie: IVN Gebouw, Sint-Genovevastraat 37
  • Kosten: Gratis voor IVN leden en 25 euro voor niet-leden
  • Aanmelden/meer informatie: natuurouders@ivn-senb.nl of de website van IVN Son en Breugel

Post article

Post article