Search
Close this search box.

Workshops en lezingen tijdens duurzaamheidsevent

Stoerderij ter illustratie van het duurzaamheidsevent
Foto: Gemeente Son en Breugel (aangeleverd)

De gemeente Son en Breugel organiseert samen met inwoners en lokale partijen met een groen hart  het duurzaamheidsevent. Er zijn lezingen, workshops en stands, die allemaal te maken hebben met duurzaamheid. Hoe maak je je tuin toekomstbestendig? Hoe zorg je dat je je regenwater kunt opvangen? De film Groenkijkers draait. Kinderen kunnen egelpoortjes schilderen en tuinvlinders tellen en ze ontvangen een ijsje van de Stoerderij als ze een kleurplaat inleveren. Duurzame inwoners en lokale partijen zoals SonEnergie, de klimaatburgemeesters en de watercoach zijn ook aanwezig.

“Duurzaam bezig zijn is niet alleen maar nuttig, het kan ook leuk zijn. Dat willen we hier laten zien en ervaren. Gewoon met praktische tips over hoe je dat voor je eigen m2 kunt doen met bijvoorbeeld de inrichting van je tuin of een poortje in je schutting voor de egels”, aldus duurzaamheidswethouder Steven Grevink.

Programma

Iedereen kan gratis binnenlopen in het Dommelhuis tussen 12:30 en 16:30 uur. De lezingen en workshops zijn volgens onderstaand programma. Bij de stands kunnen bezoekers informatie opdoen en vragen stellen.

ActiviteitenTijd
Lezing ‘Meer natuur in de tuin’ door Jeroen Soontiëns en Gijs Meijer13:00 – 14:00 uur
Lezing ‘Meten = Weten (P1-meter’) door SonEnergie13:00 – 13:30 uur
Workshop ‘Egelpoortjes schilderen’13:00 – 15:00 uur (vrije inloop)
Workshop ‘T-shirttas maken’13:00 – 15:00 uur (vrije inloop)
Lezing ‘Toekomstbestendige Tuinen’ door Ingrid Theunissen14:00 – 15:00 uur
Uitleg Hoe kun je afkoppelen?’ door Bart Swinckels14:00 – 15:00 uur
Workshop ‘Tuinvlindertelling’14:00 – 15:00 uur
Documentaire Groenkijkers15:30 – 16:30 uur

Deelnemers

Naast de workshops en lezingen zijn er lokale partijen die informatie geven bij hun stands, dat zijn: Ecologisch Son en Breugel, Klimaatburgemeester, Kledingloop, ’t Winkeltje, de Duurzame Kleermaker, de deelauto, SonenBreugelVerbindt, IVN, ToekomstTuinen, SonEnergie, Energiecoach, Regionaal Meetnet Luchtkwaliteit Zuidoost Brabant, Zadenbibliotheek Dommeldal, Watercoach, de Stoerderij en de Blije Big.

Kom op zaterdag 22 juni van 12:30-16:30 uur naar het Dommelhuis, deelname is gratis. Kijk op www.sonenbreugel.nl/duurzaamheidsevent-22-juni-2024 voor meer informatie en de link naar de kleurplaat. Aanmelden voor de lezingen is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie. Dit kan via bijgevoegde QR-code.